Lemezlovas hollandusok hódították meg az Akváriumot

Kraak&Smaak: A jó zenéhez sok pénz kell
Vágólapra másolva!
Két DJ-ből egy jött el, azaz három Kraak & Smaak-osból kettő. Meg még 3 zenész. Meg egy énekesnő. Az elektromos zenét és a funkyt vegyítő Kraak & Smaak lépett fel péntek este az Akvárium Klubban.
Vágólapra másolva!

A Kraak & Smaak 3 alaptagja (Wim Plug/DJ, Mark Kneppers/DJ, Oscar de Jong/szintetizátor) közül Mark nem volt fent a színpadon, mert Mexikóban nyomott egy DJ-szettet.

Volt viszont egy komplett zenekar. Egy énekesnő, egy énekes-gitáros, egy basszeros meg egy dobos ülte meg a kereke vesztett elektromos triciklit.

Az egész banda nagyon jó volt, de különösen a basszusgitáros villogott, ami mondjuk a funky zenében nem annyira meglepő.

Kraak&Smaak: A jó zenéhez sok pénz kell Forrás: --

A banda már több mint 10 éve villamosítja a funkyt, de kever a képletbe acid jazzt, soult és hip hopot is. Mára már állandó fellépők az olyan gigantikus fesztiválokon,mint a Coachella, a Sziget vagy a Bonnaroo.

Iszonyat jó volt a koncert.

Egészen bravúros, ahogy az ember elkezd rámozogni egy tök laza funkyra, majd egyszer csak azon kapja magát, hogy már house-re ugrál, és menet közben észre sem vette, hogy a zene átlényegült. A zene végig lüktet, változik, meg-meglepi az embert, de közben sohasem ad alább a szórakoztatásból, a buliból.

A Kraak & Smaak zenéje egyfajta elektronikus funky, nagyon összerakott muzsika, és táncoltatja is az embert. Már többször jártak Magyarországon, azt mondják, hogy szeretnek ide jönni. A pénteki koncertjük talán annyiban volt jobb az eddigieknél, hogy megborult a szokásos egyensúly, és a hús-vér-hangszeres zene az eddigieknél egy kicsit jobban elnyomta az elektromos szekciót.