Így búcsúzik a szezontól Rúzsa Magdi

rúzsa magdi, mosolyog
Vágólapra másolva!
Rúzsa Magdi tíz éve mezítláb, szerényen, de annál határozottabb hanggal és persze a hatalmas tehetségével hívta fel magára a figyelmet. Szeptember 9-én tartja majd az utolsó önálló, szabadtéri koncertjét Budapesten ebben a szezonban.
Vágólapra másolva!

Rúzsa Magdi Artisjus- és Fonogram díjas énekesnő, nemrég pedig az év női előadójának is választották a Petőfi Zenei Díjátadón. Az énekesnő 2006-ban, a TV2 Megasztár című műsorában tűnt fel először, amit meg is nyert, pályája azóta töretlenül ível felfelé.

Tíz éve a zenei pályán

Az énekesnő vagány rock angyalból az évek során igazi dívává változott, polcán több arany és platina lemez, díj sorakozik, 2007-ben pedig ő képviselte hazánkat az Eurovíziós Dalversenyen is Aprócska blues című dalával, amellyel 9. lett, de a szerzői különdíjat is megkapta.

Rúzsa Magdi a 2007-es Eurovíziós Dalversenyen, Helsinkiben Forrás: MTI/Seppo Sirkka

A rádiók olyan slágereit játszották az elmúlt években, mint az Egyszer, a Nánáná, a Szerelem, a Nélküled,az Ég és föld, az Április vagy a Tejút.

Egyre növekvő népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy februárban dupla koncertet adott a Budapest Arénában.

Rúzsa Magdi 2005-ben jelentkezett a Tv2 tehetségkutató műsorába, a Megasztár harmadik szériájába, amit 2006-ban meg is nyert. A boltokban megjelent az első Magdi nevéhez köthető kiadvány A döntőkben elhangzott dalok címmel, valamint első stúdiólemezét is piacra dobta 2006. november 28-án Ördögi angyal címmel.

Hátrányos helyzetű fiatalokat támogat

A folyamatos koncertezés mellett azonban Magdinak arra is van ideje, hogy a Gábriel Angyalház Alapítványával

hátrányos helyzetű, jó tanuló diákokat és fiatal művészeket támogasson.

Az énekesnő nemrég jelentette meg Érj hozzám című legújabb dalát, melyhez egy, a 20-as évek hangulatát megidéző klip is forgott. A friss dal máris több százezres nézettségnél tart és minden bizonnyal elhangzik majd szeptember 9-én, a szezon utolsó önálló budapesti koncertjén, a Budapest Parkban is.