Történelmet írt Bette Midler és a Hello, Dolly!

Bette Midler
NEW YORK, NY - DECEMBER 17: Actress and Jazz at Lincoln Center event emcee, Bette Midler attends the opening of the Mica and Ahmet Ertegun Atrium at Jazz at Lincoln Center on December 17, 2015 in New York City. Mike Coppola/Getty Images for Jazz at Lincoln Center/AFP
Vágólapra másolva!
9 millió dollár feletti rekordösszegért, azaz körülbelül 2,5 milliárd forint értékben vettek jegyet egyetlen nap alatt a nézők a Hello, Dolly! új előadására, amely jövő áprilisban debütál a New York-i Broadway-n Bette Midler főszereplésével.
Vágólapra másolva!

Az előadás a Schubert Theatre-ben lesz, a tulajdonosok azzal kommentálták a hatalmas érdeklődést, hogy nagyon izgatottak, írja a Guardian. A színésznő úgy reagált a hírre a Twitteren, hogy „Wow”.

Pedig az új Hello, Dolly! rekorddöntése a szakma szerint összességében nem olyan meglepő, hiszen már az eredeti darabot is imádták a nézők. A maga idejében, 1964-es bemutatása után ez lett a leghosszabban futó produkció a Broadway-musicalek történetében, a nem sokkal későbbi filmes verzió pedig - Barbra Streisand főszereplésével - három Oscar-díjat nyert. Most pedig Bette Midler személyében egy nagyon népszerű színésznő csatlakozott a produkcióhoz.

A New York Times színházi kritikusa, Alexis Soloski is úgy kommentálta a jegyeladási rekordot, hogy nincs benne semmi rejtély:

egy nagyon kedvelt darabról és egy nagyon kedvelt színésznőről van szó,

ami együtt remek párosítás, és nagyon jó előadást ígér.

Az énekesként is ismert színész és komikus, Bette Midler idén lesz 71 éves Forrás: AFP/2015 Getty Images/Mike Coppola

A Hello, Dolly! főszereplője egy középkorú nő, aki házasságközvetítéssel foglalkozik, de egyszer egy olyan férfi akad az útjába, akinek szerinte ő lenne a legmegfelelőbb. Így elhatározza, hogy saját magát veteti el gazdag kliensével.

A felújított romantikus komédia iránti óriási érdeklődés Soloski szerint azt mutatja, hogy, habár egy-egy kísérletezőbb darab is nagyon sikeres tud lenni a Broadway-n, a kipróbált történetek és a nagy sztárok még mindig ellenállhatatlan vonzerőt jelentenek a közönség számára.

A darabra a jegyárak egyébként 79 és 189 dollár, azaz körülbelül 22 ezer forint és 52 ezer forint között mozognak.