Magyar mozik is vetítik a Rolling Stones kubai koncertjét

RICHARDS, Keith; JAGGER, Mick; Wood, Ronnie basszusgitáros egész alakos fotó énekes FOTÓ gitáros ingyenes koncert KÉPKIVÁGÁS koncert Közéleti személyiség foglalkozása művész rockegyüttes rockénekes rockzenekar rockzenész SZEMÉLY zenész
Havanna, 2016. március 26. Ronnie Wood basszusgitáros, Mick Jagger énekes és Keith Richards gitáros (b-j) a Rolling Stones brit rockzenekar havannai ingyenes koncertjén 2016. március 25-én. (MTI/EPA/Alejandro Ernesto)
Vágólapra másolva!
Szeptember végén a világpremierrel egy időben a hazai mozikban is bemutatják a Rolling Stones történelmi jelentőségű, 2016. márciusi kubai fellépéséről készült filmet.
Vágólapra másolva!

A Rolling Stones idén tavasszal Dél-Amerikában turnézott, az América Latina Olé elnevezésű koncertkörút csúcspontja több szempontból is a turnét záró havannai koncert volt. A Stones három nappal Barack Obama utánérkezett Kubába, és ahogy az amerikai elnök, úgy a brit zenekar látogatása is történelmi jelentőségű volt a kommunista országban.

A kubai forradalom után az 1960-as évektől egészen az 1980-as évekig a külföldi zenekarok felforgatónak tartott zenéje be volt tiltva Kubában, és nemhogy koncertet nem adhattak, számaikat sem játszották a rádiók.

A Rolling Stones az ingyenes havannai koncerten, 2016. március 25-én Forrás: MTI/EPA/EFE/Alejandro Ernesto

Az országban ráadásul soha nem volt még ekkora volumenű könnyűzenei esemény, a nagyszabású ingyenes koncertre rengeteg kubai és külföldi rajongó utazott Havannába. A Coliseo de la Ciudad Deportiva nevű arénában és a körülötte lévő területeken összesen 1 millió rajongó hallgatta a koncertet. Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood és Charlie Watts 18 dalt adott elő a hatalmas videófalakkal bővített színpadon.

A rocktörténeti jelentőségű koncertet teljes hosszában rögzítették, az eseményről készült mozifilmet világszerte a szeptember 23-i hétvégén mutatják be.

A Havana Moon címre keresztelt filmet Paul Dugdale rendezte: ő készítette a Rolling Stones 2013-as Hyde Park-i koncertjéről készült filmet is.

A koncertfilmet Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban két alkalommal mutatják be, szeptember 24-én és október 7-én. Emellett országszerte számos további helyszínen, Szegeden, Pécsett, Szolnokon, Szombathelyen, Debrecenben és Kaposváron is vetítik egy-egy alkalommal a Pannonia Entertainment forgalmazásában.