500 eurót kapnak művelődésre az olasz fiatalok

Az EU országainak leglátogatottabb helyei
A firenzei óvárost egy orrhosszal előzte meg a római Colosseum
Vágólapra másolva!
Könyvekre, színház-, mozi-, koncert- és múzeumlátogatásra fordítható 500 eurós (154 ezer forintos) kulturális támogatást ad az olasz kormány minden fiatalnak, aki idén ünnepelte 18. születésnapját.
Vágólapra másolva!

A 290 millió eurós projekt

Matteo Renzi olasz kormányfő kezdeményezése. A miniszterelnök azt szeretné, hogy a felnövő nemzedék bőségesen részesüljön az ország kulturális örökségéből. A kulturális célokra fordítható kupont megkapják az Olaszországban élő külföldi, tartózkodási engedéllyel rendelkező fiatalok is.

A kritikusok szerint azonban a kezdeményezés csupán egy újabb látszatintézkedés Renzitől, aki nem képes versenyképesebbé tenné a küszködő olasz gazdaságot. Mások szerint a miniszterelnök így akarja megnyerni magának a fiatal szavazókat

Renzi, aki eredetileg a tavaly novemberi párizsi terrortámadás után ígérte meg a fiataloknak járó támogatást, a múlt héten azt mondta, hogy a bónusz októbertől lesz elérhető.

A támogatás a természettudományi intézmények és a régészeti lelőhelyek látogatására is igénybe vehető, a kulturális intézmények a múlt hét óta jelentkezhetnek a programra.

A nagyjából 570 ezer olasz és külföldi fiatal pedig, aki 1998-ban született,

online személyazonosító igazolványt igényelhet.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy azok a fiatalok is fognak-e kapni hasonló kulturális támogatást, akik jövőre ünneplik a 18. születésnapjukat.