Oázisszökevények, miskolci ír punk és az ördög hegedűse

Noel Gallagher részeg volt a Whatever forgatásán
Noel Gallagher from British band Oasis poses before a concert in Paris, 26 October 2005. AFP PHOTO BERTRAND GUAY
Vágólapra másolva!
Nem tudja még, hogy mire érdemes elmennie a Sziget Fesztivál hétfői napján? Segítünk!
Vágólapra másolva!

Neighbourhood

Fogyasztóbarát, mégis igényes alternatív zenét nyújt a Neighbourhood. A banda a napfényes Kaliforniában alakult 2011-ben. Három EP után 2013-ban adták ki első lemezüket, az I Love You-t, amit tavaly követett a Wiped Out. A Neighbourhood fél 7-kor lép fel az A38 színpadon.

Neil Gallagher's High Flying Birds

Noel Gallagher Forrás: AFP/Bertrand Guay

Fél 8-kor csap a húrok közé az Oasis egykori frontemberének bandája, a Noel Gallagher's High Flying Birds, akik 2010 óta zenélnek együtt. Még két exoasises is ott van az együttesben, a dobos Chris Sharrock és a billentyűs Mike Rowe. Az NGHFB már két lemezen is túl van. A briteknél mindkettő listavezető volt, de Amerikában is sikerült bejutniuk a legjobb 30-ba.

Paddy and the Rats

Esti zúzásra Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Aki késő este egy lendületes zúzással akar nekivágni a még későbbi estének, az menjen 11-re a Blues Kocsmába, ahol a kocsmai verekedések aláfestő zenéjét játszó Paddy and the Rats cibálja majd a húrokat, a dobot meg skót dudát. A miskolci banda az ír népzenét mixeli a punk rockkal. Valahogy így:

DJ Belocca

Azokra is gondoltunk, akik digitálisabban akarnak szórakozni. Nekik DJ Beloccát (azaz Gábor Bélát) ajánljuk, aki este 10-kor kezdi el droppolni a hot mixeket. Őt amolyan csiszolatlan gyémántnak tartja a szakma. 16 évesen jelent meg az első kislemeze. A dalaihoz olyan nagynevű DJ-k nyúltak már, mint Mark Knight, Roger Sanchez és Sven Vath. Sokan szeretik őt, és nem csak Magyarországon.

Lajkó Félix & Óperentzia

Űzd el a telet, csalogasd a tavaszt! Lajkó Félix Fotó: Hajdu András/lajkofelix.hu


Aki pedig nem tudja eldönteni, hogy gépzenére vágyik-e, vagy citeraszóra, annak is akad fülbe való. A Lajkó Félix & Óperentzia, ahol az ördög hegedűse, a citera és a DJ mellett még egy dobos is figyel majd a Világzenei Színpadon negyed 12-től.