Különleges előadásokkal készülnek az 1956-os forradalom évfordulójára Miskolcon

Vágólapra másolva!
Tizenhat bemutatóval készül 193. évadjára az ország legrégebbi kőszínháza, a Miskolci Nemzeti Színház. Opera, operett, musical, komédia, dráma, balett és zenés mesejáték egyaránt szerepel a sokszínű repertoárban.
Vágólapra másolva!

Erről Béres Attila a színház igazgatója beszélt a múlt heti ársulati ülést megelőző sajtótájékoztatón. Az igazgató elmondta, hogy

szeptember 4-én egyévadnyitót tartanak a színház előtt gyerekprogramokkal és meglepetésekkel.

Szeptember 17-én pedig - csakúgy, mint tavaly - bárki betekinthet a kulisszák mögé a Színházak éjszakája keretében, a magyar dráma napjára (szeptember 21.) pedig egy külön programmal is készülnek.

Az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulójára díszelőadással készül a színház, október 23-án 1956 gyerek szavalja majd Jordán Tamás Kossuth-díjas színész és rendező vezetésével a Nemzeti dalt.

Az évad bemutatóiról Szabó Máté művészeti vezető elmondta, hogy kiemelten fontos Az ember tragédiája újbóli színpadra állítása Keszég László rendezésében, amellyel szintén az 1956-os forradalomra emlékezik a színház. Hatvan éve, 1956 októberében ugyanis éppen ennek a műnek a bemutatására készültek, de akkor nem kerülhetett rá sor.

Emellett a Kamaraszínházban láthatják a nézők Tadeusz Slobodzianek A mi osztályunk című színművét Béres Attila rendezésében, Rusznyák Gábor pedig Móricz Zsigmond remekét, a Kivilágos kivirradtig című darabot rendezi. A négy évvel ezelőtt megalakult balett-társulat pedig az Anna Kareninát táncolja majd.