Vágólapra másolva!
Keményet zúzott a Tankcsapda a VOLT Fesztivál pénteki napján. Mennyország Tourist nem volt, Sállállá igen.
Vágólapra másolva!

Szimfonikus és gépzene furcsa elegye volt az intro a Tankcsapda előtt a Telekom VOLT Fesztivál pénteki napján. A debreceni banda koncertjére egész szépen megtelt a sztyeppe a két nagyszínpad között.

Fotó: Csanádi Márton - Origo

A fényben él

A „Mi a f.sz van” című dallal nyitottak. A hangzás elég tompa volt az elején,de a negyedik számra már rendben volt, és vitte is a ’csapda nem túl bonyolult rock 'n' rollját. A dob különösen jól szólt, és persze

Fejes még mindig brutális dobos,

kicsit ki is lóg felfelé a zenekarból.

Nem vagyok oda a Tankcsapda legutóbbi két lemezéért, de azt kell mondjam, hogy élőben egész jól működtek az újabb számok, a közönség vígan énekelgette őket, egyedül a sállálázós dal az, amit nem lehet megszokni („Most tényleg sállálláznak b.zdmeg?” - kérdezte is valaki mögöttem). A másik gyengébb eresztés a „Köpök rátok”, amiben Lukács sértődött kamaszként küld el mindenkit a sunyiba, aki rosszat mond rá („Ti a sötétben haldokoltok, közben látod én meg a fényben élek”).

Fotó: Csanádi Márton - Origo

Trollcsapda

Azért persze a Rock N Roll Rugójának, a Füst és Lábdobnak , meg a Fiúk Ölébe a Lányoknak örültek a legjobban az arcok, főleg mert a Tankcsapda elég nagy trollként

nem játszotta el a legnagyobb slágereit

(Mennyország Tourist, Legjobb Méreg). Náluk ez nem új, szoktak ilyet, de azért mégiscsak úri passzió egy VOLT Fesztiválon. Így maradtak a fentiek, de jó volt még a Föld és Ég, a Keleti Csőd, a Három Grácia, meg a többi is.

Fotó: Csanádi Márton - Origo

Rendben lehozta a koncertet a Tankcsapda, felmelegítették a közönséget az Iron Maidenre, a sállálázás talán nem kellett volna, de addig legalább el tudtam menni a vécére, meg még egy fröccsért.