Úgysem marad egyben a színpad a végére

Balaton Sound,  fesztivál 2016. 07. 08. Balaton Sound fesztivál
Vágólapra másolva!
Hát igen, véget is ért a 10. Balaton Sound... Jaj! Dehogy is! Hiszen még mindig van egy E-GÉSZ NAP! Hivatásos verető vikingek, csapató császárok és szeletelő szamurájok! Ez az utolsó lehetőségetek, hogy menetesre meneteljétek a Balaton partját. Ismét be lehet majd pöccinteni a dropszámlálót, de ha úgy adódik, akkor finomabb és ízlésesebb pillanatokkal is gazdagíthatjuk az idei nyarunkat!
Vágólapra másolva!

Annyira kényelmes lenne végigsorolni azokat az előadókat, akiktől még az utolsó napon is kilögybölődhet az agyvizünk, de azért alapvetően megpróbálunk másra koncentrálni. Például egy jó kis rap-re és hip-hop-ra? Higgyük el, hogy

a mélyládák membránjai ugyanúgy rezegni fognak, mint a nyárfalevél,

amikor Mindig Köszönöm Istenem, vagyis TYGA (Thank You God Always) elfoglaja a Nagyszínpadot és elkezdi szépen elrappelgetni a néhány nappal korábban szintén Sound-fellépővé avanzsált Chris Brownnal, vagy a gigarapper Istennel, Drake-kel közös alkotásait. Ha valaki hölgy, vagy hölggyel érkezik a Soundra, akkor érdemes ide ellátogatni legalább egy gyors rázogatás erejéig.

Ugyancsak a Nagyszínpadon fog a mennybe menni a The Chainsmokers duója, akik szintén nem annyira veretőhuszárok. Azok voltak, de aztán szétnéztek a darabosabb dolgok világában, így eljutottak olyan slágerekig, mint a 'Don't let me down' vagy a 'Roses'. Könnyen elborulhat az agyuk, de ha felböffen bennük az önuralom, akkor egészen jól megálmodott jelenlétet kaphatunk tőlük.

Na, de te jó ég! Hát ki lesz még itt! Maga Mr. Oizo!! Véresre kaparjuk magunkat, ha bárkinek is be kell mutatni azt az urat, aki a maga kis sárga plüssgnómjával olyan világhírűvé vált a Levi's reklámjának köszönhetően, amennyire talán csak a Jóisten képes. Mr. Oizo egyébként, ha éppen nem fesztiválokon küldi a népnek az elektronikus mantrát, akkor hobbiból filmezget. Valamit tudhat ezen a fronton is, mert Cannes-ban, meg Sundance-ben szokta megejteni a premiereket. A Jägermeister Arénában egy nagyon laza kis hétfő hajnali lötyögéssel vár majd minden kedves érdeklődőt.

Ma még lehet bulizni Zamárdiban, egészen hétfő hajnalig. Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Kedves, elvárások nélküli bulikát ígér a világsztár DJ-k hátán felkapaszkodó, vicces nevű Timmy Trumpet, aki nem véletlenül választotta magának ezt a művésznevet. Nem ritkán ugyanis előfordul, hogy előkapja trombitáját, aztán belefúj párat az izgalom kedvéért.

Néhány lista szerint Ausztrália legjobb potméterparancsolójáról van szó, úgyhogy azért őt sem lehet félvállról venni.

A végére pedig két magyar produkciót hagytunk. Ha valakit a Jóisten egészen kifinomult ízléssel áldott meg, akkor különösebb vezényszó nélkül oda kell figyelnie Karányi Dani lemezpörgettyűzésére. Egyrészt azért, mert először tol egy egyórás élő szettet. Nagyon reméljük, hogy hangszerekkel megbolondítva, mert néhány éve csapott egy szülinapi hangversenyt ugyanütt, a Soundon és hát besírt az ember fia, olyan eksztatikus élményt nyújtott. Aztán Dani egy tapodtat sem moccan a Heineken Beach-ről és vokalistájával, Big John Whitfielddel kiegészülve varázsol még egy másfél órát.

Garantált hangulatos, kifinomult, jó ízlésű tipegés. Forrón ajánlott!

Nem árt az sem, ha aztán beugrik az ember a Finlandia Bar-ba és rápillant a szintén magyar Mr. Vasovski produkciójára. Bár ő nemrég egy elektronikus-szimfonikus varázslattal már kitömte a Sportarénát, azért arra is érdemes odafigyelni, amit majd a strandon művel. Csatlakozik hozzá Kollányi Zsuzsi, aki énekelni fog, illetve Herold Peti, aki pedig bőven belefúj szaxofonjába. Garantáltan valami mást kaphatunk majd.

Na és bárki is komolyan gondolta azt, hogy nem fogjuk ajánlani a veretővilágbajnokokat, Martin Garrix kis cimboráit, Dimitri Vegast és Like Mike-ot? Ők zárják majd a 10. Balaton Sound Nagyszínpadát.

Bár zárás alatt valószínűleg rommá zúzást kell értenünk.

Szóval mindegy is, hogy folytatódna-e utánuk a zamárdi szeánsz, ugyanis valószínűleg úgysem marad egyben a színpad.