Metaltól lesz hangos Balatonszemes

RockPart
Vágólapra másolva!
Június utolsó hétvégéjén kőkemény rock- és metalzene uralja majd Balatonszemest. Június 23-án, pénteken kezdődik a Borsodi RockPart’16, és egészen vasárnapig lehet majd tombolni a koncerteken.
Vágólapra másolva!

Igazi műfai kavalkád lesz az idei RockParton, természetesen nem lesz olyan zenekar, amelynek ne lenne valamilyen kapcsolata a nagy anyaműfajjal, a rockkal. A magyar bandák mellett rengeteg külföldi együttes is ott lesz a fesztiválon. Többek között fellép a rock és metál klasszikusokat csellóval újragondoló Apocalyptica és a több mint 25 éve a heavy/speed metál vonalon mozgó Gamma Ray is.

A folk metalt játszó svájci Eluveitie is fellép, de ott lesz a metalcore-t képviselő német Caliban, a progresszív metal brit nagymesterei, a TesseracT és a szimfonikus metal stílusban utazó holland Delain is. Zúzni fog a death metalt játszó Vader is, amelyet többen úgy ismernek, mint Lengyelország egyik legértékesebb rockzenei exportcikke. A szimfonikus black metal kedvelői is örülhetnek, mivel Balatonszemesre jön a holland Carach A ngren, ők a tavalyi lemezük anyagát mutatják be.

A külföldiek mellett nagyjából 50 magyar együttes fog játszani a hétvégén. Fellép a Tankcsapda, az Ossian, a Junkies, a Watch my Dying, a Blind Myself, az Akela, a Kowalsky meg a Vega, az Omen és sokan mások.

Külön érdekesség, hogy az idei magyar Wacken Metal Battle döntője is a RockParton lesz. A győztes zenekar kijut a világ egyik legnagyobb metalfesztiváljára, a Wacke Open Airre, ahol így a nemzetközi döntőben mérettetheti meg magát.