Zsótér Sándor előadása nyerte a POSZT fődíját

Zsótér Sándor
Zsótér Sándor, színművész
Vágólapra másolva!
A legjobb női főszereplő Trokán Nóra, a legjobb férfi főszereplő László Zsolt lett. A zsűri legjobb rendezésért járó díját Horváth Csaba kapta. 
Vágólapra másolva!

A Kecskeméti Katona József Színház Macska a forró bádogtetőn című előadása nyerte a szakmai zsűri legjobb előadásnak járó díját a 16. Pécsi Országos Színházi Találkozón. A darabot Zsótér Sándor rendezte - vele az Origo nemrég készített interjút.

Trokán Nóra ebben a darabban nyújtott teljesítményéért kapta meg a legjobb női főszereplőnek járó díjat. A zsűri legjobb rendezésért járó díját Horváth Csaba kapta, aki a Forte Társulat és a Trafó közreműködésével a Te országod című darabot vitte színre.

Zsótér Sándor Fotó: M.Schmidt János – Origo

A legjobb férfi főszereplőnek járó díjat László Zsoltnak ítélték a budapesti Radnóti Miklós Színház Lear király előadásában nyújtott alakításáért. A legjobb női mellékszereplő a tatabányai Jászai Mari Színház Tartuffe-jében szereplő Danis Lídia lett, a legjobb férfi mellékszereplő pedig a budapesti Katona József Színház Olaszliszkai című darabjában játszó Tasnádi Bence.

A zsűri különdíját kapta a Budaörsi Latinovits Színház Liliomfija, az előadást ifj. Vidnyánszky Attiila rendezte. A közönségzsűri díját pedig a Pécsi Harmadik Színház Piszkavas címú produkciója kapta.

A szakmai zsűri többi díjazottja:

Legjobb jelmez: Adriana Grand – Vízkereszt, vagy amit akartok (Tamási Áron Színház, Sepsziszentgyörgy)

Legjobb díszlet: Menczel Róbert – Lear Király (Radnóti Miklós Színház, Budapest)

Legjobb dramaturg: Szikszai Rémusz - Molière: Tartuffe (Jászai Mari Színház, Tatabánya)

A 16. POSZT-on kiosztott további díjak:

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének Básti Lajos-díja: Horváth László Attila - Túl zajos magány (Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza)

A Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozata által alapított alkotói díj: Füsti Molnár Éva – Piszkavas (Pécsi Harmadik Színház)

A MASZK Országos Színészegyesület és a Mozaik Művészegyesület legjobb férfi főszereplőnek járó díja: Szatory Dávid - Lear király (Radnóti Miklós Színház, Budapest)

A MASZK Országos Színészegyesület és a Mozaik Művészegyesület legjobb női főszereplőnek járó díja: Csombor Teréz - Macska a forró bádogtetőn (Kecskeméti Katona József Színház)