José Carreras Budapesten: a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri majd az Arénában

Vágólapra másolva!
José Carreras spanyol tenor A Life in Music című koncertjével 2017. január 20-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában. Utolsó világ körüli turnéja egyik állomása lesz a budapesti fellépés.
Vágólapra másolva!

José Carreras operákból, operettekből és musicalekből ad majd elő részleteket a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséretével és David Gimenez vezényletével. A dalokat Carreras életpályájának fotói fogják illusztrálni, amelyeket egy nagy kivetítőn láthat majd a közönség.

Carreras azt mondta, hogy ezek a dalok mindig megmozgatják. Akárhányszor hallgatja őket, lázba hozzák, mert annyi érzelem van bennük. Elmondta, hogy megpróbálja majd a hangjával kifejezni a benne rejlő érzéseket. A koncertszervező közleményében a tenor így magyarázta az érzelmeket:

Budapestről külön is beszélt a művész:

A Grammy-díjas tenor 11 éves korában debütált a barcelonai Teatro Liceo színpadán, Manuel de Falla spanyol zeneszerző Pedro mester bábszínháza című egyfelvonásos operájában.

Huszonnyolc éves korára már 24 különböző operaszerepet énekelt el,

bemutatkozott a világ négy legjelentősebb operaházában, Bécsben, Londonban, New Yorkban és Milánóban.

Az 1980-as években óriási sikert aratott Verdi Requiemjében, felejthetetlen alakítást nyújtott Kalaf szerepében Puccini Turandotjában. Luciano Pavarotti olasz és Plácido Domingo spanyol operaénekessel 1990-től a "három tenorként" világszerte nagy sikerrel léptek fel.

Többször szerepelt Budapesten. 2005 márciusában ő énekelte be a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet az újonnan épült Művészetek Palotájában, 2007-ben a Pécsi Tudományegyetem díszdoktorává avatták. 2009-ben bejelentette visszavonulását az operaházi szerepektől, csak koncerteken és gálaműsorokban lépett fel, 2014 áprilisában azonban visszatért az operaszínpadra.