Nem vándorol tovább az EFOTT

efott
Vágólapra másolva!
Negyven évvel indulása után úgy tűnik, hogy nem költözködik többet, hanem Velencén telepedik le az EFOTT.
Vágólapra másolva!

Maszlavér Gábor fesztiváligazgató és Koszti András polgármester arról beszélt, hogy

Velencén minden ideális az EFOTT rendszeres megrendezésére,

és ez be is bizonyosodott tavaly, mikor több mint százezer látogatója volt a fesztiválnak. Idén számos újítást is terveznek, a rendezvény területe csaknem 30 hektárra nő, jóval hosszabb lesz a strandrész, tizenkét zenei helyszínt állítanak fel és két nagy kempinget nyitnak meg.

Maszlavér Gábor elmondta, hogy az EFOTT történetében először idén két felsőoktatási intézmény látja el a házigazda szerepét: a Debreceni Egyetem a kulturális és civil programokért, a Testnevelési Egyetem a sportprogramokért felel.

A július 12-17. között megrendezésre kerülő fesztiválon a legfontosabb magyar zenekarok és előadók mellett fellép többek között a brit Rudimental, a szintén brit Zomboy, a holland Headhunterz és a Firebeatz, az amerikai Borgeous, az ausztrál Pendulum & Verse dj szettje.

Az EFOTT idei himnuszát, a népzenei beütésű elektro-akusztikus Feszt szerelem című dalt a Margaret Island, Felcser Máté (Punnany Massif) és Jumo Daddy (Irie Maffia) közösen írta és adja elő.

Új helyszínként bejelentették a szervezők a hagyományőrzést központba állító Muzsika-szigetet, amelynek programját Kunos Tamás, a Csík Zenekar brácsása állította össze. A Muzsika-szigeten a népzenei koncertek mellett táncház is várja a fesztiválozókat.