Felrohant a színpadra egy néző, hogy megvédje Antigonét

antigoné
Vágólapra másolva!
Döbbenetes jelenetnek lehetett tanúja a Bethlen Téri Színház közönsége: egy néző nem bírta idegekkel Antigoné megkorbácsolását, ezért felrohant a színpadra, hogy megmentse a görög hősnőt.
Vágólapra másolva!

"Nem bánthatod tovább!" – hajtogatta a 45-50 év körüli, jól öltözött férfi, miközben az Őrt játszó színészre vetette magát. A szürreális esetről a színház.hu-nak számolt be Egressy G. Tamás, a Spirita Társulat vezetője, akit szintén megfenyegetett a férfi, mikor megpróbált közbelépni.

– hörögte felé, és többször is megpróbálta elkapni a karját.

Megszakadt az előadás Forrás: Spirita Társulat

Kitiltották az összes előadásról

Mindezt állítólag döbbent csendben nézte végig egy nézőtérnyi ember és maga a társulat. A műszak leállította a zenét, felhúzta a közönségfényt, a színház két dolgozója pedig kivezette a férfit a teremből, és nem is engedték visszatérni.

"Ha mi csak ülünk és nézzük, akkor ő uralkodik! A sok birka meg nézi!"

– vetette oda távozás közben a férfi a közönségnek, aki ki lett tiltva a színház összes előadásáról, a megváltott jegy árát pedig visszakapta. Egressy G. Tamás szerint „nem világos, hogy példát akart statuálni, valamiféle zavarodott performanszot mutatott be ezzel, vagy tényleg annyira azonosult az előadással, hogy elhitte: a színpadi történet valóságos.”

Ezen a dokumentációs célból készült videón megtekinthető a szokatlan eset: