Szabó Rebeka nem szeretne 872 tiszafát a Városligetbe

Fák kivágása ellen tiltakozók a Városligetben
Fák kivágása ellen tiltakozók a Városligetben
Vágólapra másolva!
Megütközéssel értesült a Városliget Zrt. Zugló alpolgármesterének nyilatkozatáról, miszerint nem helyes a Liget megújítása kapcsán 872 tiszafát ültetni a Ligetbe. 
Vágólapra másolva!

Forr a levegő a Városliget körül. Március 17-én mi is beszámoltunk arról, hogy felzúgtak a láncfűrészek a Városligetben.

Fák kivágása ellen tiltakoznak a Városligetben Fotó: M. Schmidt János - Origo

A favágás helyszínén reggel civil tüntetők is megjelentek,később pedig a Párbeszéd Magyarországért (PM) párt több politikusa is odament a Hungexpo-területre. Itt korábban a Kertem nevű szórakozóhely működött. Szabó Tímea, a párt társelnöke és Szabó Rebeka, zuglói alpolgármester is bemászott a Kertembe, hogy megakadályozza a favágást. Szabó Rebeka most tiszafák ültetése ellen tiltakozik.

A park fenntartásért felelős cég ezzel szemben a Városliget zöldjének rehabilitációja és növelése kapcsán ennél több tiszafát kíván ültetni a parkba az elkövetkezendő 3 évben.

Szabó Rebeka a parlamentben Fotó: Origo

Nyilatkozatukban azt írják, hogy a tiszafa, amely 2011-ben az Év fája volt Magyarországon, az egyik legkedveltebb, őshonos fafajtánk, most is számos példánya található a parkban. Ez az egykor védettséget élvező faj nem csupán dísze a Városligetnek, hanem magköpenye a madarak és a mókusok egyik kedvenc tápláléka, így a park ökológiai értéke és gazdagsága is növekedni fog.

A három éven belül minden elemében megújuló Városligetben rehabilitáljuk, és nagymértékben bővítjük a Liget zöldfelületét. A Liget beépítettsége a jogszabályban előírt 7 százalék alatt marad, a park zöldfelülete pedig a mostani 60 százalékról több tízezer négyzetméterrel, 65 százalékra nő majd.