Vágólapra másolva!
A Lipcsei Könyvvásár Németország és Európa egyik legnagyobb könyszakmai és irodalmi rendezvénye. Idén a vásáron 2000 kiállító várja a könyvszakma képviselőit és az érdeklődő közönséget, a 25. születésnapját ünneplő Leipzig liest! irodalmi fesztiválon pedig 3200 programra kerül sor 410 különböző helyszínen mintegy 3000 fellépővel, hogy a publikum megismerhesse a frissen megjelent köteteket és találkozhasson az ismert és még felfedezésre váró szerzőkkel, a kultúra, a tudományos élet és a politika prominens képviselőivel.
Vágólapra másolva!

Igazi irodalmi nagyágyúk képviselik Magyarországot az idei Lipcsei Könyvvásáron. A magyar standon jelen van Dragomán György, akit németül nemrég megjelent regénye,

és Kemény István, akinek legutóbbi verseskötetét az év legjobbjai közé választotta a Német Nyelvészeti és Költészeti Akadémia. A fiatalabb generációt a vásáron az ugyancsak új fordítással megjelenő Nemes Z. Márió és a Holtverseny című regényével német fordításra pályázó Totth Benedek képviseli.

Lipcsei könyvvásár Forrás: Collegium Hungaricum Berlin

2016. március 17. és 20. között zajlik a Lipcsei Könyvvásár, Európa egyik legnagyobb irodalmi rendezvénye. Az előző évekhez hasonlóan a magyar jelenlétet idén is a Collegium Hungaricum Berlin (CHB) szervezi a Balassi Intézet Publishing Hungary Programja keretében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A stand idén teljesen megújul: az installációt Dragomán György regényének ihletésében a budapesti Sporaarchitects építésziroda tervezte, amely többek között a 4-es metró Gellért és Fővám téri állomásairól vált ismertté.