A Trónok harca írója cáfolja, hogy meghalt

martin
George R. R. Martin a Trónok harca negyedik évadjának premierjén
Vágólapra másolva!
Megijedtek a rajongók, hogy örökre rejtve marad a sztori folytatása. De George Martin nem azonos George R. R. Martinnal.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról mi is hírt adtunk szerdán, kilencven éves korában elhunyt George Martin Grammy-díjas zenei producer, zeneszerző, akit a Beatles együttes tiszteletbeli tagjaként az "ötödik Beatle" néven emlegettek.

Csakhogy George Martin neve eléggé hasonlít George R. R. Martin, a Trónok harca regényfolyam írójának nevére.

Két R miatt keletkezett zavar a fejekben Forrás: AFP/Getty Images/Jamie Mccarthy

Az interneten így tévesen terjedt el az az információ, hogy az író meghalt.

R. R. Martin saját blogján biztosította a nyilvánosságot arról, hogy él, egészen pontosan azt írta:

"Igazán megható, hogy ilyen sokan törődnek az életemmel és halálommal, mégis, Mark Twaint kell idéznem: a halálommal kapcsolatos hírek erősen eltúlzottak" - folytatta bejegyzését az író.

Aztán R. R. Martin arról is biztosította a rajongóit, hogy a maga részéről sajnálja Martin, a producer halálát, és imádta a Beatles-t.

Lassan ír

Nemrég arról írtunk, hogy R. R. Martin lassan halad a regényfolyam következő, hatodik részével, így az HBO nagysikerű tévésorozata lehagyja a Trónok harca-könyveket.

Végleg kettészakad a Trónok harca-univerzum Forrás: HBO

Az író viszont egy csavarral elszakítja egymástól a két fikciós univerzumot: egy interjúban elárulta, hogy A tél szelei-ben olyan történetelemek lesznek, amik nem történhetnének meg a tévésorozatban. Egy olyan szerepelőt fog mozgatni, aki a tévésorozatban már meghalt, de a könyvsorozatban még nem.