Tízmilliót fizettek tíz centiért John Lennonból

john lennon címlapi
Vágólapra másolva!
Elkelt a borító is, amely henteskötényben, nyers húsdarabokkal ábrázolja a Beatles tagjait.
Vágólapra másolva!

John Lennon egy hajfürtje 35 ezer dollárért (9,7 millió forintért) kelt egy egy árverésen – jelentette be a Heritage aukciósház.

35 ezer dollár egy hajfürt Forrás: Origo

A tíz centiméteres tincset akkor vágták le, amikor a Beatles néhai sztárja egy filmszerepre készült. A Heritage közlése szerint a hajfürtöt Paul Fraser brit relikviagyűjtő vásárolta meg szombaton.

A tincset az a német fodrász őrizte meg, aki a zenész haját megigazította, mielőtt a Hogyan nyertem meg a háborút? című filmszatírát 1967-ben forgatni kezdték volna.

John Lennon szobra Liverpoolban Forrás: robertharding/Ethel Davies/Ethel Davies

A mozi a 2. világháború idején játszódik, egy kétbalkezes parancsnok vezette brit szakasz kalandjait mutatja be. Az egyik fiatal katona szerepében tűnt fel Lennon.

A hajfürt mellett számos más Beatles-relikviát is elárvereztek, köztük egy fotót, amelyet az együttes mind a négy tagja aláírt. A képért 42 ezer 500 dollárt (11,8 millió forintot) fizetett a győztes licitáló.

Beatles-rajongók John Lennon portréja előtt az ohioi Beatlemania Festivalon 2003-ban Forrás: Getty Images/AFP/2003 Getty Images/David Maxwell

A Yesterday and Today című album híres borítójának egy lezárt példányáért 125 ezer dollárt (34,6 millió forintot) adtak. A borító fotója a banda tagjait henteskötényben, kezükben nyers húsdarabokkal ábrázolja.