A túlélőknek ingyen volt az Eagles of Death Metal-koncert

eagles of death metal
Jesse Hughes (R), the singer of US rock group Eagles of Death Metal, blows a kiss before the start of the concert at the Olympia concert hall in Paris, on February 16, 2016. Eagles of Death Metal, the Californian rock group who were playing at the Bataclan music hall in Paris when jihadist gunmen burst in and killed 90 people in November, returned to the French capital for a concert at the Olympia. AFP PHOTO / JOEL SAGET / AFP / JOEL SAGET
Vágólapra másolva!
Három hónappal a 89 rajongójuk halálával járó mészárlás után az amerikai zenekar visszatért Párizsba, hogy folytassa a novemberben félbeszakadt turnét. A banda az összes túlélőt meghívta, akik közül sokan el is mentek az Olympia színházba.
Vágólapra másolva!

„A zene győzedelmeskedett, a terrorizmus pedig alulmaradt” – értékelte Patrick Moore, a bataclani lövöldözés egyik túlélője a kedd esti koncertet. A beszámolók szerint euforikus volt a hangulat, a közönség a dalok között sem hagyta abba az éneklést, és a zenekar is mindent beleadott.

89 perc néma csenddel emlékeztek az áldozatokra Forrás: AFP/saget 1/Joel Saget

– kiáltotta Jesse Hughes, a banda frontembere, aki azt ígérte, hogy örömmel és jókedvvel harcolnak a terror ellen.

A koncerten 89 másodperc néma csenddel emlékeztek meg a novemberi mészárlás áldozatairól.

Mindenkinek fegyvert adna

Hughes amúgy elkötelezett híve a fegyvertartásnak. A fellépés előtt az egyik francia tévének is nyilatkozott, ahol kifejtette, hogy a bataclani tragédia csak megerősítette az álláspontját.

„Megakadályozta-e a törvényetek egyetlen ember halálát is a Bataclanban?

Ha bárki igennel felel erre a kérdésre, azt szeretném hallani, mert én nem így gondolom. Szerintem ezt csak a legbátrabb emberek tették, akiket valaha láttam, akik fegyverrel a kezükben néztek szembe a halállal” – mondta, majd hozzátette, hogy amíg nem érik el, hogy senkinek ne legyen fegyvere, addig mindenkinek kell, hogy legyen.

Mindenkinek adna fegyvert az Eagles of Death Metal énekesehttp://www.life.hu/news/20160216-jesse-hughes-szerint-mindenki-kezebe-kellene-fegyver-a-parizsi-tamadas-utan-foleg.htmlVisszatért Párizs színpadára az Eagles Of Death Metalhttp://www.life.hu/news/20151208-az-eagles-of-death-metal-egyuttes-a-u2-parizsi-koncertjenek-meglepetesvendege-volt.html