A párizsi terror túlélőit támogatja a Metallica

Metallica
Vágólapra másolva!
Az amerikai metálbanda három albumot ad ki a közeljövőben, az egyik a Bataclanban rögzített koncertjük hanganyaga. Címe: Szabadság, egyenlőség, testvériség, Metallica.
Vágólapra másolva!

A Metallica kiadja a Bataclan klubban 2003-ban adott koncertjének felvételét a párizsi novemberi terrorista merényletek áldozatainak megsegítésére. A Liberté, Egalité, Fraternité, Metallica című album április 16-án jelenik meg. Az együttes összes profitot a 130 halottat és 398 sebesültet követelő párizsi merényletek áldozatainak megsegítésére ajánlja fel.

Látványos és hangos - egy képkocka a Metallica 2013-as koncerfimljéből, amit Antal Nimród rendezett Forrás: Fórum Hungary

A Metallica 2003. június 11-én adott koncertet a párizsi Bataclan klubban, ott ahol az Eagles of Death Metal együttes november 13-i teltházas koncertjén 89 embert megölt és több mint 90-et megsebesített a terembe rontó három terrorista.

Az albumot a hanglemezboltok napján adják ki, amelynek a Metallica a hivatalos nagykövete. A Metallica két másik albumot is piacra dob áprilisban, a Kill 'Em All és a Ride The Lightning című első két lemezük deluxe kiadása április közepén kerül a boltokba.

Hogy mostanában milyen a hangulata egy Metallica-koncertnek, az alábbi félórás videóból kiderül. A turnévideót az együttes osztotta meg Facebook-oldalán kábé két hete, a 37,5 millió követő nagy örömére.