Végleg kettészakad a Trónok harca-univerzum

Trónok harca
Vágólapra másolva!
A HBO nagysikerű tévésorozata lehagyja a Trónok harca-könyveket, mert az író túl lassan írja a hatodik részt. R.R. Martin így viszont egy csavarral elszakítja egymástól a két fikciós univerzumot.
Vágólapra másolva!

A Trónok harca-saga megalkotója érdekes dolgokat mondott a sztori folytatásáról. Az író egy interjúban elárulta, hogy a soron következő könyvben, A tél szelei-ben olyan történetelemek lesznek, amik nem történhetnének meg a tévésorozatban. Az ok egyszerű: egy olyan szerepelőt fog mozgatni, aki

a tévésorozatban már meghalt, de a könyvsorozatban még nem.

Két párhuzamosan létező világ lesz Forrás: HBO

Ez azért különösen érdekes fejlemény, mert ezzel a könyvek sztoriuniverzuma és a könyvből készült, de mostanra azt lehagyó sorozat világa mostantól két külön dolog. Két párhuzamosan létező világ, amik között viszont nincs átjárás, tehát nem értelmezetők egységként.

Lassabban ír, mint ahogy forgatnak

R.R. Martin januárban ismerte el, hogy csúszik az új rész megjelentetésével, így az HBO-sorozat következő szériája előbb lesz látható áprilisban, mint ahogy a könyv megjelenik.

Az író, aki nagyon lassan ír Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christian Charisius

A rajongók amiatt aggódnak, hogy a tévésorozat elszpojlerezi a könyvet, így az már nem lesz olyan érdekes. Az író szerint azonban ezek nem igazi szpojlerek, mert a könyvek és a sorozat elváltak egymástól, és ez így marad a jövőben is.

Mivel már az ötödik könyvben volt egy csomó olyan szereplő, akik a sorozatban már meghaltak, azt sem lehet kikövetkeztetni, melyik szereplőről beszél az író.