Megvan a magyarázat Habony Árpád szépművészetis ingyenbulijára

Habony Árpád - Baán László
Vágólapra másolva!
Baán László ingyen adta Habony Árpád esküvői lagzijára a múzeumot. Meghallgathatja, hogyan magyarázza meg mindezt a Szépművészeti Múzeum igazgatója.
Vágólapra másolva!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szűkszavúan a Szépművészeti Múzeumhoz irányította az Origót, amikor Habony Árpád lagzijával kapcsolatos álláspontjukról érdeklődtünk. Baán László, a múzeum igazgatója ugyanis elismerte, hogy a lagzi utáni afterparty ingyen költözhetett az intézménybe. A tárca válasza azért is furcsa, mert a Szépművészeti Múzeum fenntartójaként az Emminek az intézmény költségvetési szándékait és működési szabályzatát is jóvá kell hagynia.

Elsőként az RTL Klub számolt be arról, hogy Habony Árpád lagzija a Szépművészeti Múzeumban lehetett, aztán Baán László megerősítette az információt a Rádió Q KeljFelJancsi! című műsorában.

A Szépművészeti Múzeum igazgatója azzal indokolta meg a döntését, hogy az intézménynek érdeke fűződik ahhoz, hogy fontos emberekkel jó viszonyt ápoljon.

Itt meghallgathatja, hogyan magyarázza meg mindezt a Szépművészeti Múzeum igazgatója.

Hétfőn megírtuk, hogy Baán László jó viszonyt ápol Habony Árpáddal, és ő volt Habony esküvői tanúja is.

Baán László azt mondta, hogy egy forgatáshoz kérte kölcsön az értékes képeket a Brand Lab Tanácsadó Kft. a Szépművészeti Múzeumtól. Baán László főigazgató szerint hiba volt odaadni, még ha jóhiszemű hibának is nevezhető a tranzakció.

Itt írtunk arról, hogy Baán László az összesen mintegy 300 millió forint értékű festmény kikölcsönzéséhez nem kért miniszteri engedélyt.

A képekért egyenként havi 15 ezer forintot kért a múzeum.

A múzeum elismerte az "adminisztratív hibát", az igazgató pedig a képek önhatalmú kiadásáért miniszteri figyelmeztetést kapott.

Mindez azután derült ki, hogy az Átlátszó kiperelte a múzeumból azt az információt, hogy pontosan milyen címen voltak a festmények a kölcsönzés ideje alatt. A múzeum a Kúriáig ment, hogy elkerülje a cím közlését.