A Slayer is jön a Voltra

slayer, metál
2754769 12/09/2015 Guitarist of the American thrash metal band Slayer Kerry King during a concert at Stadium Live club in Moscow. Vladimir Astapkovich/Sputnik
Vágólapra másolva!
Az Iron Maiden és a Whiz Kalifa után újabb neveket jelentett be a Telekom Volt Fesztivál. A metálrajongók mellett az elektornikus zene és a lírai, akusztikus pop rajongói is megtalálhatják a kedvükre valót.  
Vágólapra másolva!

Nyáron Sopronban lép fel a világ leghíresebb metál bandája, a Slayer, amelyik idén ünnepli 35 éves fennálását. A Slayer többször is koncertezett már Magyarországon, legutóbb három éve a Hegyalja Fesztiválon. Az alapító-gitáros Jeff Hanneman 2013-as halála óta tavaly jelentkeztek először új lemezzel, bizonyára ez az anyag áll majd a koncert középpontjában.

Sopronban lép fel a Slayer Forrás: RIA Novosti/Vladimir Astapkovich

Először szerepel magyar közönség előtt az énekes-dalszerző, Damien Rice, aki 2002-ben debütált, de sokan a Közelebb című filmből ismerték meg a zenéjét. Ő nyolc év után jött ki új albummal, a My Favourite Faded Fantasy-val, és főként erről lemezéről ad majd elő június 29-én

Ugyancsak először ad élő nagykoncertet a brit Sigma, a leeds-i elektornikuszenész-duó az utóbbi öt évben szerzett magának nemzetközi hírnevet. Mellettük fellép még az izlandi GusGus is Sopronban.