Meghalt az Eagles gitárosa

Eagles guitarist Glenn Frey dead at 67 The Eagles Horizontal PORTRAIT-POSE-MOOD-AMBIANCE-CLOTHING AND OBJECT
(FILES) This May 2, 2008 file photo shows musician Glenn Frey of the Eagles performing during day 1 of Stagecoach, California's Country Music Festival at the Empire Polo Field in Indio, California. == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == Eagles guitarist and founding member Glenn Frey, an American rocker whose band dominated charts throughout the 1970s with hits such as "Hotel California," died Monday, January 18, 2016, a member of the group said. "We are all in a state of shock, disbelief and profound sorrow," fellow Eagle Don Henley said in a message announcing Frey had died earlier in the day. == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == / AFP / Getty Images North America AND AFP / Karl Walter
Vágólapra másolva!
Az együttes honlapján közölte a lesújtó hírt. Az alapító tag 67 éves volt. 
Vágólapra másolva!

"Képtelenek vagyunk szavakkal kifejezni a szomorúságunkat, akárcsak a bennünk élő szeretetet és tiszteletet mindazért, amit tőle kaptunk" - írta a család és zenekar közös nyilatkozatában.

A zenész tüdőgyulladással és reumás ízületi gyulladással küzdött, de a komplikációk végül legyőzték a szervezetét. Az elmúlt időszakban komoly bélműködési zavarai is voltak, tavaly novemberben pedig meg is műtötték - írja a tmz.com.

Glenn Frey Forrás: AFP/2008 Getty Images/Karl Walter

Frey szerzője vagy társszerzője, és előadója volt a legtöbb Eagles slágernek. Az egyik legismertebb volt ezek közül a Hotel California.

A zenészt, aki együttesével összesen 6 Grammy-díjat zsebelhetett be, New Yorkban érte a halál.

150 millió lemezt adtak el

Az 1971-ben Los Angelesben alakult Eagles a 70-es évek elején robbant be a rockvilágba, akkor még Linda Ronstadt háttérzenekaraként. A négytagú rockbanda képzett zenészekből állt, és a country hangzásvilágát a rockzenével párosító stílusukkal hamarosan önálló zenekarként is sikeres lett. Főként country-rockot és folk-rockot játszottak. A One of These Nights, a Best of My Love, vagy a Life in the Fast Lane ma már örökzöld slágerek. Összesen 150 millió lemezt adott el a zenekar, a Hotel California minden idők legsikeresebb albumai között van.

Befagyott a pokol

A nagy siker túl nagy nyomást helyezett a bandára, ami fel is oszlott a 70-es évek végére. Frey ezzel két szóval írta le a szakítás okát egy újságíró kérdésére: "Hotel California". 1980-ban a dobos-énekes Don Henley azt nyilatkozta, hogy majd akkor állnak újra össze, "ha befagy a pokol". A tagok iróniáját jelzi, hogy ezt a címet adták visszatérő albumuknak, amit a 14 évvel későbbi reuninon alkalmával készítettek.