Santana újra széttépi a gitárt

Carlos Santana
50328008. México, D.F.- La leyenda del rock, Carlos Santana, conquistó el Palacio de los Deportes durante el concierto que ofreció como parte de su “Corazón tour”, en donde compartió escenario con la banda Journey, ante 15,127 fans, cifra de acuerdo con los organizadores. NOTIMEX/FOTO/NICOLAS TAVIRA/NTA/ACE/
Vágólapra másolva!
Negyvenöt év után újra összeállt Santana régi zenekara, és áprilisban közös stúdióalbumot ad ki Santana IV címmel. 
Vágólapra másolva!

Santana mára a zeneipar ügyeletes gitárvirtuózává lépett elő. Nehéz lenne hirtelen olyan popsztárt találni, akivel nem zenélt még közösen az elmúlt évtizedekben. A gitáros tehát szólóban is jól érvényesült, most azonban visszatért gyökereihez, vagyis ahhoz az időszakhoz, amikor még kevésbé jól fésült és rádióbarát szólókkal őrjítette meg rajongóit.

Varázslatos élmény volt számára a közös zenélés Forrás: NOTIMEX/Nicolás Tavira

A Santana mellett Gregg Rolie billentyűs-énekes, Neal Schon gitáros-énekes, Michael Carabello ütőhangszeres és Michael Schrieve dobos alkotta legendás formáció nagy figyelmet keltett a 60-as évek végén, még Woodstockban is sikert aratott, de 1971-ben kiadott többszörös platinalemeze, a Santana III óta nem készített közösen albumot.

Most azonban ott folytatják, ahol 45 éve abbahagyták: az áprilisban megjelenő Santana IV című lemez 16 új dalt tartalmaz, amelyeket az elmúlt két évben vettek föl.

Innentől már csak ki kellett egyensúlyoznunk a dallamokat az elszállásokkal, hogy az emberek azonnal rájöjjenek: ez bizony Santana" - mondta a mexikói-amerikai gitárvirtuóz, de régi zenésztársa, Neal Schon is hasonlóan áradozott a több éves munkafolyamatról:

"Sosem voltunk még ilyen közel egymáshoz Carlossal.

A közös zenélésben szuper-agresszívvá válunk, de egyben dallamosak és líraiak is maradunk. Hihetetlen párbeszéd zajlik köztünk a gitárokon keresztül" - mondta.

A felvételen Santana jelenlegi zenekarának több tagja is részt vett, az új albumról származó első kislemezt Anywhere you want to go címmel február 5-én mutatja be a zenekar.