Meghalt a Wonderful Life-ot éneklő zenész

black
Vágólapra másolva!
Autóbalesete után 16 nappal, kedden meghalt Colin Vearncombe, aki a Wonderful Life című slágert írta. Kómában volt.
Vágólapra másolva!

Elhunyt Colin Vearncombe brit zenész, aki Black művésznéven készítette lemezeit a nyolcvanas években. Az 53 éves férfi január 10-én szenvedett autóbalesetet Írországban. Súlyos fejsérülésekkel került kórházba, ahol mesterséges kómában tartották.

Colin Vearncombe Forrás: Origo

Az altatásból végül nem ébredt fel.

Kedden családja körében halt meg. A család közleményben köszönte meg a corki kórház stábjának gondoskodását. "Énekelve búcsúztattuk őt" - írták közleményükben.

Legismertebb világslágere a Wonderful Life volt. Ezt 1987-ben adta ki, és nem sokkal megjelenése után több országban is felkerült vele a slágerlisták élére.

Vearncombe 1962-ben született Liverpoolban. Első nagy slágere a Sweetest Smile volt, amit 1987-ben mutatott be. Nem sokkal ezután adta ki újra a Wonderful Life-ot is. Ez a dal már megjelent azelőtt is, hogy világsláger lett volna, de elsőre nem került fel a toplistákra. Az újrázás viszont bejött, a dal szédületes karriert futott be. A lemezből, amire felkerült a dal,

másfél milliót adtak el a világon.

Vearncombe nem sokkal a világhírnév megszerzése után kiszállt a popszakmából. Azt mondta, a sztárság nem olyan, mint amilyennek elképzelte. "Nagyon kevés embert tartottam valamire a sztárok világában. Talán rossz klubokba jártam. Sosem voltam nagy smúzoló, kapcsolatokat sem tudtam pillanatok alatt teremteni. Két év folyamatos csalódás volt az egész. Nem vettem részt vad szexpartikon, nem voltam drogos. Egész egyszerűen eltemettem saját magam" - idézte a férfit a BBC.

Vearncombe saját nevén 15 albumot adott ki.

Tavaly visszatért az őt híressé tevő Black névhez, és kiadott egy lemezt is, Blind Faith címmel. Egész jó kritikákat kapott az anyag.

Verseket is publikált, festményeiből pedig kiállításokat rendeztek Dél-Írország kisebb városaiban, ahol visszavonultan élt családjával.

Temetése Liverpoolban lesz, családi körben.