Aréna helyett klubszínpadon az AC/DC

AC/DC Grammy 2015
AC/DC perform on stage at the 57th Annual Grammy Awards in Los Angeles February 8, 2015. AFP PHOTO/ROBYN BECK
Vágólapra másolva!
Vadonatúj klip készült a banda Rock the Blues Away című dalához, ahol egy régi dobos is visszatért, minden bizonnyal Phil Rudd nem túl nagy örömére. 
Vágólapra másolva!

Bár az AC/DC a hamarosan induló észak-amerikai turnéja során hatalmas stadionokat tölt majd meg, legújabb videoklipjükben mégis egy kis klub színpadán játszanak, megszakítva azt különböző archív AC/DC-s anyagokkal.

A tipikus feel good jellegű klip, a Rock the Blues Away című dalhoz készült, a zenekar legutóbbi, Rock or Bust nevet viselő nagylemezéről. Az album pont ugyanolyan, mint 20 évvel ezelőtt, ahogy láthatóan a tagok lelkivilága és hozzáállása sem változott, csak éppenséggel megöregedtek.

Érdekesség, hogy a doboknál azt a Chris Sladet láthatjuk újra játszani, aki a csapat 1990-ben megjelent The Razors Edge című lemezén is játszott, majd 1994-ben otthagyta a csapatot. Slade már az idei Grammy-gálán is a bandával zenélt, sőt a soron következő nyári turnén is ő erősíti majd a zenekart.

Slade Phil Rudd dobost helyettesíti, akit a múlt novemberben tartóztattak le kábítószer-birtoklásért és emberölésre való felbujtásért. Bár ez utóbbi vádat ejtették, további vádpontok azonban maradtak, köztük a drogbirtoklás és az, hogy állítólag halálosan megfenyegetett valakit.

A 60 éves Phil Rudd a novemberi tárgyaláson Forrás: AFP/Marty Melville

"Visszamegyek a bandához, nem érdekel, ez kinek tetszik, és kinek nem" - nyilatkozta egy hónappal a letartóztatása után a New Zealand One News magazinnak Phil Rudd. Miután ügyvédei otthagyták, tárgyalását áprilisra halasztották, így nem valószínű, hogy mostanában újra látjuk majd a csapatban.