Vágólapra másolva!
Így él együtt egy magyar és egy afgán család néhány napig Budapesten. A Velkám Májgrentsz! videósorozat első részében Kulka Jánoshoz költözött be az Afganisztánból származó, 6 éve Magyarországon élő Amin. A most következő epizódban Vranik Roland filmrendező és családja fogadja otthonába az Afganisztánból származó Hussaini családot.
Vágólapra másolva!

Az eseménydús három nap során a két család – összesen öt gyerekkel – mindent közösen csinált. Az sem volt akadály, hogy csak a gyerekek beszéltek közös nyelvet.

Vranikék és a Hussaini család Forrás: VelkámMájgrentsz

A Hussaini család egy budapesti mecsetbe is elvitte Vranikékat, betekintést engedve egyik legszentebb ünnepük, az Asúra szertartásába, amikor Mohammed próféta unokájának mártírhalálára emlékeznek.

Vranik Roland a közelmúltban rendezett egy filmet Az Állampolgár címmel, amely Magyarországon élő menekültek sorsát mutatja be, amatőr színészek főszereplésével, akik a való életben maguk is bevándorlók.

A Velkám Májgrentsz! videósorozat következő epizódjában találkozhatunk a film női főhősével, az Iránból származó Arghavan Shekarival, aki Jónás Vera zenész-énekesnővel tölt el néhány napot!

A gyerekeknek van közös nyelvük Forrás: Velkám Májgrentsz

A Velkám Májgrentsz! videósorozatot és albérletkereső programot azért indította el a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület, hogy segítsen albérletet találni azoknak a Magyarországon élő külföldieknek, akiknek ez nehézséget jelent.

A részvételi doku-sorozat hazai közéleti szereplők és itt élő migránsok közreműködésével készült, akik közösen dokumentálták együtt töltött napjaikat.