Rákjáról posztolt Galkó Balázs

Galkó Balázs színművész egy József Attila-kötetet tart az Amit szívedbe rejtesz című József Attila-esten a Kaláka Udvarban, a Művészetek völgye 2012 fesztivál második napján Kapolcson
Vágólapra másolva!
A Művészetek Völgye korábbi vezetője a Facebookon jelentette be, hogy rákos.
Vágólapra másolva!

Galkó Balázs szűkszavú, de ironikus hangvételű bejegyzésben közölte a Facebook-oldalán:

A versmondáshoz fűződő, hihetetlen lelkesedéséről is ismert Galkó hozzátette: ugyanabban az épületben kezelték József Attilát és Babits Mihályt is, ahol éppen fekszik.

Galkó Balázs és egyik legjobb barátja, József Attila Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Galkó Balázs 1949-ben született Budapesten. 1968-ban a Ki mit tud?-on versmondóként érte el első sikerét. Volt a Nemzeti Színház, a 25. Színház, a Szolnoki Szigligeti Színház, a Miskolci Nemzeti Színház és a kecskeméti Katona József Színház tagja. 1998-tól az Új Színház vezetőváltásáig a pesti társulat színésze volt. Hosszú ideig ő vezette a Művészetek Völgyét.

Aztán majd megy magától. Nem tudok kopogtatni. Ha alakulnak a dolgok, az jó. Van erről egy ragyogó viccem. Gyönyörű belvárosi trafik, verőfényes délelőtt, elegáns úr megy be talpig nyakkendőben a trafikba. Álomszép csaj áll a pult mögött. Az úr megfordítja a táblát, bezárja a boltot, odamegy, átöleli a csajt, megcsókolja, az meg hagyja. Elegáns úr vetkőzik, élére hajtva leteszi a ruháit, lesöpri a pultot, leveszi a nő melltartóját, az hagyja. Amikor ráfordul, megszólal a nő: jaj, ne! Mire az úr feláll, és azt mondja, jó, akkor kérek egy csomag Mátrát. Így vagyok én ezzel a kopogtatással” – mondta 2014-ben a Magyar Narancsnak adott interjújában.