Az operacsillag jövőre a West Side Storyban énekel

cecilia bartoli
Italian opera singer Cecilia Bartoli is guest at the German television show "Wetten Das" in the eastern German town of Halle on March 1, 2008. AFP PHOTO DDP/ JOERG KOCH GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
A West Side Story című musical Mariájaként áll színpadra jövőre Salzburgban Cecilia Bartoli világhírű mezzoszoprán, a művet a Simón Bolivar Szimfonikus Zenekar adja elő Gustavo Dudamel vezényletével.
Vágólapra másolva!

"Imádom az energiát, a ritmust, a vibrálást, a latinos temperamentumot, ami a darabból árad" - mondta egy interjúban az olasz énekesnő, aki a május 13. és 15. közötti Salzburgi Pünkösdi Játékokon, majd hat alkalommal a patinás nyári fesztiválon is szerepel Leonard Bernstein és Stephen Sondheim híres művében, amelyből 1961-ben azóta már klasszikussá vált filmfeldolgozás is készült.

Annyi sok királynő, istennő, antik hősnő és hercegnő után különösen örülök, hogy egy átlagos lányt játszhatok Forrás: ddp images/AFP/Joerg Koch

Bartoli arról is beszélt, hogy szerinte a Bolivar-együttesnél és Gustavo Dudamelnél senki sem tudná gazdagabb ritmusban visszaadni a musical zenéjét.

Azt is mondta, lelkesedik azért, hogy Maria szerepét énekelheti.

- fogalmazott az énekesnő, a pünkösdi fesztivál művészeti igazgatója. Mesélt arról, hogy annyit hallgatta a Maria, az America vagy épp a Tonight című betétdalokat, hogy már sokkal közelebb állónak érzi őket magához, mint sok mást.

Az operacsillag szerint a West Side Story műfajilag rendkívül sokszínű, és helye van Salzburgban. "A legfontosabb azonban, hogy le kell nyűgözni a közönséget, mintha csak először látnák a darabot" - mondta.

Tony szerepét Norman Reinhardt, Anitáét Karen Olivo, Bernardóét George Akram, Riffét pedig Cody Green énekli majd.