Prince és a U2 sem zenélnek Párizsban

prince
Vágólapra másolva!
A U2, a Foo Fighters, a Motörhead és a Coldplay után Prince is módosít koncerttervein a párizsi terrortámadások miatt. Az Eagles of Death Metal lemondta budapesti koncertjét.
Vágólapra másolva!

A péntek esti párizsi terrortámadás miatt meghatározatlan időre elhalasztották Prince első olyan európai turnéját, amin szólóban, önmagát zongorán kísérve lépett volna fel tucatnyi helyszínen, köztük a francia fővárosban is. Az énekes november 24-én Bécsben kezdte volna meg a körútját.

Prince 2011-ben, a Sziget Fesztiválon Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Piano and a Microphone elnevezésű európai turné Ausztrián és Franciaországon kívül érintette volna Dániát, Hollandiát, Nagy-Britanniát, Németországot, Norvégiát, Olaszországot, Spanyolországot, Svájcot, Svédországot is.

Korábban a Foo Fighters, a U2 és a Motörhead és is lemondták párizsi fellépéseiket a terrortámadások miatt. A Foo Fighters félbe is szakította turnéját.

a határok lezárása, a nemzetközi gyász közepette most nem tudjuk folytatni” - írta a zenekar Facebook-oldalán, és együttérzésüket fejezték ki.

A U2 szombaton lépett volna fel Párizsban. Mivel a tagok már a városban voltak, a Bataclan klubhoz vitték virágaikat megemlékezésül.

A U2 együttes tagjai helyezik el virágaikat az előző esti terrortámadásokra emlékezve Párizsban Forrás: AFP/Franck Fife

Az amerikai Deftones nevű metalbanda ugyanabban a Bataclan klubban játszott volna vasárnap és hétfőn, ahol száznál is többen meghaltak a pénteki mészárlásban.

A koncerteket lemondták, csakúgy, mint Marilyn Manson, aki hétfőn játszott volna a Zénith klubban. A Simple Plan elhalasztotta a koncertjét, de azt ígérték,

amint biztonságos lesz, fellépnek Párizsban.

A Coldplay Los Angeles-i Belasco Színházba meghirdetett koncertjét világszerte közvetítették volna, ám az érintettek iránti tiszteletből lefújták a közvetítést.

Az Eagles of Death Metal, amelynek párizsi koncertjét pénteken a terroristák szakították félbe, november 29-én Budapesten,

az A38 hajón zenélt volna,

de az együttes lefújta teljes Európa-turnéját.

A jegyek a hajó jegypénztárában visszaválthatóak.