Zsidóztak az MMA közgyűlésén, videón a balhé

gulyás mma
Kivezetik
Vágólapra másolva!
Így vezették ki Gulyás Márton civil aktivistát a Magyar Művészeti Akadémia közgyűléséről Fekete György beszéde után, miután felment a színpadra és társadalmi vitát követelt.
Vágólapra másolva!

A videót a Slejm - a torkon ragadt politika nevű felhasználó töltötte fel a YouTube-ra. Jól látható rajta, hogy Gulyás Márton a közönség soraiból feláll, beszédet intézne a közgyűlés tagjaihoz, akik kifütyülik. Kis dulakodás után Gulyást kiteszik az épületből, az őt kísérő két férfivel együtt.

Kivezetik Forrás: Origo

Látható az is, ahogy valaki megpróbálja kicsavarni az eseményeket rögzítő kamerát Gulyás társa kezéből. A jelenlévők, vagyis az Akadémia tagjai ezalatt fütyülnek, kiabálnak, drukkolnak és szitkozódnak:

"Takarodj", "tűnjél el", "szemét megfizetett emberek", "mocskos zsidó banda" - hallatszódik a videón.

Egy ponton Marton Éva belekezd egy dalba, Gulyás pedig felordít, mert a földre került - hogy ellökték, vagy elesett, nem világos.

A magyar művészeti élet génbankja

Pár perccel korábban Fekete György beszédében elmondta: a Magyar Művészeti Akadémia jól halad azon az úton, hogy azonos szintre kerüljön a Magyar Tudományos Akadémiával. Az eddigi teljesítményükről így nyilatkozott:

Gulyásék az ellen tiltakoztak, hogy az MMA egy új tervezet szerint megkerülhetetlen lesz a magyar kultúrára szánt források szétosztásában, a Nemzeti Kulturális Alap vesztére. Úgy tudjuk, vendégként regisztráltak a rendezvényre, akciójukig a beszédeket csendben hallgatták.

Az esetről részletesen tudosítottunk korábban.