Kidobták a műalkotást a takarítók, mert szemétnek hitték

bolzano múzeum
Az installáció egy részlete, eredeti formájában
Vágólapra másolva!
A kínos eset egy olasz kiállításon történt. A takarítók annyira belemelegedtek a takarításba, hogy az egyik installációt is összesöpörték. Tettükben egyébként volt logika.
Vágólapra másolva!

A Hova menjünk ma táncolni? című installáció a 80-as évek hedonizmusáról és politikai korrupciójáról szól, és csikkekből, üres pezsgősüvegekből, konfettiből és elkallódott ruhadarabokból áll. A tárgyak beborítják a szoba padlóját.

Az installáció egy részlete, eredeti formájában Forrás: Museion Bolzano Facebook

Pontosabban beborították, amíg a takarítók egyik éjjel össze nem takarították az egészet, mivel

az esti múzeumi mulatság maradványainak hitték a felfordulást.

A takarítók ráadásul vérprofik voltak: az egész szemétkupacot szelektíven szétválogatták és bezacskózták. A múzeum kurátora egy helyi lapnak elmondta, hogy félreértés történt, ők csak az előteret akarták kitakaríttatni.

Szerencsére a hibára fény derült még azelőtt, hogy a zacskókat a kukába gyömöszölték volna, úgyhogy a terv az, hogy az installációt eredeti formájában visszaállítják, írja a Telegraph.

Szép rend lett, az tény Forrás: Museion Bolzano Facebook

Nem ez az első eset, hogy a modern művészetet a múzeumi takarítók összekeverik a szeméttel. Londonban is történt ilyesmi 2001-ben. A takarító ott egy Damien Hirst-installációhoz tartozó hamutálat, koszos kávéspoharat és üres söröspoharat dobott a kukába.

A mostani eset Bolzanóban történt a Museuon múzeumban. Az eredeti mű két milánói művész, Goldschmied és Chiari munkája (volt).