Visszavonul egy időre Gesztesi Károly

Gesztesi Károly: „Ki kellett mondani, hogy igenis, ő az én fiam”
Vágólapra másolva!
A színészt betegség gyötri és rosszabbodott az állapota, ezért pedig a sajtót is felelőssé teszi.
Vágólapra másolva!
Alkotói szabadságra vonul Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Gesztesi Károly nyílt levélben írta meg, hogy fél évre visszavonul, mint fogalmazott alkotói szabadságra megy, mert az elmúlt években túlhajtotta magát, és egy rejtélyes betegséggel kell megküzdenie.

- írja a színész.

Gesztesi a levél szerint betegsége ellenére, erőn felül próbált helyt állni a színpadon, ahelyett, hogy az orvosai tanácsára pihent volna. A fizikai megerőltetések miatt azonban egészségi állapota sajnos rosszabbodott. "A színészet az életem. Mégis egy időre ki kell zárnom az életemből a munkát, de főként a sajtót."

A színészt sok betegség sújtotta. Fotó: Zsigmond László/Life.hu

A színész a romló egészségügyi állapota mellett a sajtót is felelőssé teszi azért, mert most visszavonulásra kényszerül. Az elmúlt egy hónap szenzációhajhász sajtóhadjárat miatt is döntött az alkotói szabadság mellett.

A következő fél évben nem szeretne semmilyen módon kommunikálni a sajtó munkatársaival,

keressék az ügyvédjét.

Hogy milyen betegség gyötri Gesztesi Károlyt, már hetek óta kérdés. A színész az utóbbi időben több színházi munkát is lemondott. Szeptember végén például a színész a premier után mondta le a szerepét a Karinthyban futó Csalogány családban. Akkor állítólag az orvosa telefonált be, hogy a színészt vírus támadta meg.

Október közepén pedig a Grease premierje előtt négy nappal jelentett beteget. Az előadás producere akkor azt közölte a Borssal, hogy a színész szivárványhártya-gyulladást kapott, amitől megromlott a látása. Gesztesi is arról beszélt a lapnak, hogy a szemklinikára jár, bevérzett szemmel ül otthon, de két-három hét alatt felépül.