Akit zavarnak a melegek a Star Wars-ban, az nem lehet jedi

star wars luke
Vágólapra másolva!
A Star Wars: Aftermath című bestseller tovább bővíti a már amúgy is gigantikus és gazdagon rétegzett sztoriuniverzumot. Írója, Chuck Wendig egy meleg karakternek is helyet adott a könyvben, és ez nem mindenkinek nyerte el a tetszését. Az író állítja: aki ezen fennakad, az nem érti a jedik filozófiájának lényegét.
Vágólapra másolva!

Az író azt üzente az őt kritizáló olvasóknak: "Nem ti vagytok a jók... Ti vagyok az elnyomó, diktatórikus Birodalom. Ha el tudtok képzelni egy olyan világot, amiben Luke Skywalkert zavarja, hogy melegek vannak körülötte, akkor teljesen félreértitek a Star Wars-t."

Luke Skywalker nem akadna fenn a melegségen Forrás: Intercom

A nemrég megjelent Star Wars-könyv egyébként gyorsan felkúszott a New York Times bestsellerlistájának negyedik helyére, az Amazonon viszont dühös kritikákat kapott az olvasóktól.

Nem a melegek ügyét tolja előtérbe

A könyv a második Halálcsillag elpusztítása után játszódik, és egy volt ellenálló harcos, Norra Wexley kalandjait követi az Akiva bolygón. A könyv egy regénytrilógia első része, ennek megfelelően elkezdi összekötni A Jedi visszatér és Az ébredő Erő történeteit. A sztori végig Yavin után 4-ben játszódik. Mindemellet az író a könyvben egy új karaktert is bevezet az univerzumba:

Sinjir Rath Velust, aki történetesen meleg.

A könyv borítója Forrás: LucasBooks

Volt a regénynek olyan kritikusa, aki azt az erősen megkérdőjelezhető álláspontot olvasta Wendig fejére, hogy ezzel „a melegek ügyét” tolja előtérbe, és innentől a franchise „nem gyerekbarát”, írja a Guardian.

Wendig a fentieken túl így válaszolt erre a "kritikára": "Hagyj fel a Birodalom szolgálatával, és csatlakozz a felkelőkhöz!

Nálunk szeretet és elfogadás uralkodik, jó zenéink vannak és cuki droidjaink."

Blogján az író hozzátette: akinek pusztán az a baja a könyvvel, hogy szerepel benne egy meleg karakter,

A hivatalos Star Wars-univerzum részét képező, a filmek által bemutatott történetet kiegészítő könyveket magyarul a Szukits Kiadó adta ki az utóbbi években.

A kiadó kérdésünkre elmondta: a szóban forgó könyvet terveik szerint 2016-ban adják ki magyarul.