Őket ne hagyja ki az idei Szigeten

a nap képei agusztus 17
Fesztiválozók távoznak a budapesti Hajógyári-szigetről, miután véget ért a Sziget fesztivál. Képek a fesztivál utolsó napjáról http://www.origo.hu/kultura/nagyhasab/20150817-sziget-2015-galeria-kepriport-limp-bizkit-passenger.html
Vágólapra másolva!
Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb Szigete rajtol el holnap, amin többek között fellép Robbie Williams, a Limp Bizkit, Avicii és Tyler the Creator is, hogy nagyobb és kisebb, de a kritikusok között annál jobban csengő nevet is mondjunk. A Quarton összeszedtünk néhány előadót, akiket nagyon ajánlunk az idei felhozatalból. 
Vágólapra másolva!

Florence + The Machine - kedd, Nagyszínpad

Az idei fesztivál egyik legnagyobb dobása egyértelműen Florence Welsh fellépése, aki bár nálunk lehet, hogy nem annyira népszerű és ismert még, ebben a fesztiválszezonban az egyik legnagyobb névnek számít, aki sorra kapta meg a legjelentősebb bulik csúcshelyét. Welsh idei albuma, ha nem is váltotta meg a világot, valószínűleg ott lesz minden év végi lista előkelő helyén, koncerten pedig biztos sikerül beindítania a közönséget az olyan számokkal, mint például a Delilah vagy a What Kind Of Man. Jó esélye van arra is, hogy az idei Sziget legjobb koncertje legyen.

Alt-J - szerda, Nagyszínpad

Az angol Alt-J is a kritikusok nagy kedvence, a 2012-es bemutatkozó albumukkal elnyerték a Mercury-díjat, amivel az adott év legjobb brit előadóját jutalmazzák, az utóbbi évekből például a Franz Ferdinand és az Arctic Monkeys is elhozta, és Quarton is az egyik legjobb értékelést kapták. "Ezzel a lemezzel sikerült egyedi és kicsit sem divatos zenét összehozniuk, ami érzékeny és szép is egyszerre, anélkül, hogy nyálas vagy giccses lenne" - írta a Quart egykori szerkesztője. A koncerteken is ilyesmire számítunk, miután lement már a nap, de ha csak a két legnagyobb slágerüket, a Breezeblocksot és a Tessellate-et tökéletesen hozzák, elégedett lehet mindenki.

Interpol - csütörtök, A38 színpad

Az elmúlt több mint tíz év egyik legjobb és legfontosabb indie-zenekara az Interpol, aminek a tagjai mindig feketében jelennek meg, és alig beszélnek a közönséghez. Az utóbbi években valamicskét csökkent az őket övező érdeklődés, a kritika legalábbis úgy tartja, hogy a harmadik lemezére már vesztett valamit a lendületéből a zenekar, az emblematikus basszusgitárosuk kiszállásával pedig tovább csökkent az erejük. A helyzet viszont az, hogy a legutóbbi, 2014-es lemezük egyáltalán nem sikerült rosszul, és izgatottan várjuk, koncerten hogy működnek a dalok.

Foals - csütörtök, Nagyszínpad

Az oxfordi együttes 2008-as bemutatkozó lemeze az év egyik legszórakoztatóbb albuma volt, mégha meg is voltak az apróbb hibái. A Foals akkor még matekos indie-zenét játszott rengeteg prüntyögéssel. Azóta váltottak a stadionrockra, az egyik legfelkapottabb zenekarrá váltak, akik profi koncerteket adnak. Mivel én a matekos indie-vel szerettem meg a zenekart, a régebbi számokért fogok lelkesedni, mint amilyen a Balloons, az Olympic Airways és a Two Steps, de azok se fognak csalódni, akik hatalmas érzésekre vágynak, bőven lehet ilyen dallal is találkozni a műsorban.

Future Islands - kedd, A38 színpad

Az amerikai Future Islandsről nem sokan tudtak, mielőtt 2014 márciusában felléptek volna a David Letterman Showban, ahol az énekes, Samuel Herring olyan elképesztő műsort csinált, hogy néhány nappal később már az egész internet hőse volt. Nem kellett sok idő, hogy az emberek aztán arra is rájöjjenek, hogy az együttes zenéje se rossz. Innentől egymást érték a különböző sikerek, a műsorban bemutatott Seasons (Waiting On You)-t egy-két nevesebb helyen az év slágerének is megválasztották. A Future Islands kicsit régi vágásúnak tűnő szintipopjával idén nálunk is mindenkinek belophatja magát a szívébe.

Jungle - kedd, A38 színpad

Az idei Szigetre érkezik még egy bőven frissnek és érdekesnek is nevezhető előadó. A londoni Jungle tavaly kiadott bemutatkozó lemeze az év legjobbjai közé tartozott. Az együttesről azt írják, hogy modern soult játszik, de a helyzet az, hogy sokkal vidámabbak és mozgalmasabbak a dalaik, mint amit az ember első percben várna egy soulnak tartott előadótól. A Crumber például olyan hangulatot idéz, mintha az ember egzotikus szigeten szalonspiccesen bóklászna egy koktéllal a kezében egy hatalmas, aktív vulkán lábánál, és akár arra is vállalkozna, hogy a szigeten lakó élete szerelméért levesse magát a lávába, ha ezzel elkerülhető a kitörés.