Most aztán lehet fröccsel bámészkodni!

alt-j
Vágólapra másolva!
A Sziget szerdai napján is akadnak érdekes fellépők, mondunk is hármat. 
Vágólapra másolva!

Az angol Alt-J volt 2012 talán legnagyobb felfedezése, a zenekar évekig csiszolgatta a bemutatkozó albumát, amivel aztán rengeteg díjat el is hozott. Az An Awesome Wave minden száma tökéletes, keveredik bennük az elektronika, a gitározós folkzene és minderre jön Joe Newman rajzfilmszerű hangja, amit jó eltalált vokállal erősítenek meg. Akkora lett a nyomás a zenekaron, hogy a basszusgitáros, Gwil Sainsbury nem is bírta, és sajnos el is hagyta.

Az Alt-J zenéjét legkevésbé se lehet tombolósnak nevezni, de arról gondoskodtak, hogy a legtöbb számban legyen valami csavar. Ha így folytatódik a hőség, akkor kívánni se lehetne jobb szerda estét, minthogy egy fröccsel álljon az ember a Nagyszínpad előtt, és álmodozós, végtelenül kedves és szerethető zenét hallgasson. Az Alt-J koncert után amiatt se kell aggódnia, hogy zúzódásokkal kell visszatérnie másnap a munkahelyére.

Ezen kívül lesz még Horrors a Nagyszínpadon. A brit zenekar nem először lép fel a fesztiválon, legutóbb a tűző nap ellenére is a Sziget egyik, ha nem a legjobb koncertjét adták, úgyhogy mindenképp érdemes megnézni. Az A38 színpadon pedig Tyler the Creator, a Los Angeles-i Odd Future hiphop kollektiva egyik legfelkapottabb rappere koncertezik. Ő lehet talán Florence Welsh mellett a Sziget leg-őrülten-exkluzívabb előadója, ha csak fele olyan jó lesz, nyert ügyünk van.