Vágólapra másolva!
Már nagyon nincs sok hátra a Szigetből, most még felkapaszkodhat a bulivonatra. 
Vágólapra másolva!

A szombat este legnagyobb neve kétségtelenül a Kings of Leon.

Az amerikai együttes nem is a zenéjével vált igazán ismertté Magyarországon, hanem mert kisebb balhé lett abból, hogy a 2013-ban elhunyt Tótisz András Oroszlánykirálynak fordította a nevét a Szürke ötven árnyalatában.

Aztán megsértődött, amikor felvetették neki, hogy a világ egyik legnagyobbjává duzzadt amerikai együttesét mégis csak illetve volna szerepeltetni a fordításban, és vehette volna a fáradtságot, hogy ha nem tudja, miről van szó, akkor utánanézzen.

A Kings of Leon a kritikusok szerint jócskán túl van már a csúcspontján, sok helyen annak ellenére sem írnak már róluk, hogy az utolsó albumuk is listavezető volt a legfontosabb zenei piacokon. Ez van ugye, ha az emberek ugyanúgy nem vesznek tudomást a kritikusokról. A nashville-i együttes country és garázs rockkal kevert gitárzenét játszik, de az utóbbi években már hajlamosak átesni a ló túloldalára, és semmitmondó, érzelgős rockzenét játszani, ahogy megtörténik ez időnként a Sziget egyik legjobb koncertjét adó Foalsszal is.

Az elmúlt években a Kings of Leon körbekoncertezte Magyarországot, most állítólag Gerendainak személyesen kellett meglátogatnia őket az Egyesült Államokban, hogy eljöjjenek a Szigetre.

Arra is csak kis eséllyel fogadtunk volna, hogy Foals király lesz, és mégis kiválóak voltak élőben, úgyhogy most a Kings of Leonnak is adhatunk egy esélyt,

ha már ilyen messzire eljöttek a koncert miatt. Rajtuk kívül még a nyár slágerét szállító Major Lazer lehet, amibe érdemes lehet belenézni, valamint a Colosseumban egykor kezdő Ellen Allien technószettjére.