Hatalmas vihar csaphat le a Szigetre

Sziget2015
Vágólapra másolva!
Ma még kicsi rá az esély, de holnap valószínűleg megérkezik a frissítő zuhé a Fesztiválra. Eső után kutattunk az interneten.
Vágólapra másolva!

A Szigeten sokan napok óta esőért imádkoznak, volt egy pillanat a hét közepén, amikor úgy is nézett ki, hogy leszakad az ég, de csak a hajnali melegrekordok jöttek. A fesztiválon már látni se lehet, akkora por van. Az emberek nem győznek krákogni, vízért állnak sorba, ami valószínűleg a környező boltok legkelendőbb árucikke idén is.

Már a porban fuldoklik a Sziget Forrás: Seregely Eszter

Az internet szerint már ma jöhet az eső

Nagy felüdülés lenne tehát egy kis hűsítő csapadék.

A köpönyeg.hu szerint ez akár már ma is megérkezhet, szerintük 3 milliméter eső is eshet ma. Holnapra viszont áteshetünk a ló túloldalára. Felhőszakadások, jégesők és szélviharok pusztíthatnak. Ma estig tehát marad a kánikula, holnap pedig jön az ítéletidő.

Az időjárás.hu-n nem eresztik ennyire bőlére, de ott is jól látszik, hogy ma tetőzik a meleg és holnap jön a zuhé.

Egy kis frissítő eső jól jönne Forrás: Olvasói fotó

A met.hu is figyelmeztet. Szombaton délutántól leginkább a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében fordulhat elő elszórtan zivatar, írják, de az ország más részein sem zárhatók ki. Legkisebb eséllyel az Alföld középső, délkeleti részén fordulnak elő. A zivatarokat leginkább felhőszakadás (20-30 mm) kísérheti, de átmenetileg megerősödő, viharossá fokozódó szél (>70 km/h), néhol jégeső is társulhat hozzájuk.

Letépheti rólunk az esőkabátot

Ahogy az lenni szokott tehát. Csöbörből vödörbe kerülünk. Ma krákogás és porfürdő, holnap már lehet sárban dagonyázás és menekülés a vihar elől. Szerencsére az A38 sátorban jó lesz a program, ott lesz a Passenger és a Milky Chance is vasárnap.

Szavazzon!

Szerinted esni fog ma a Szigeten?