Vágólapra másolva!
Biztos mindenki tűnődött már azon, milyen jó lenne belépni kedvenc festményünkbe, és körbenézni kicsit a festő világában. Egy ambiciózus New York-i játékfejlesztő most valóra váltotta ezt az álmot, és virtuális sisakkal elevenítette meg Van Gogh Éjszakai kávéházát. 
Vágólapra másolva!

„Mindig is vonzottak Van Gogh művei, és sokat fantáziáltam arról, milyen fantasztikus lenne belépni valamelyik színpompás képébe.”

– írja Mac Cauley, aki a Samsung új VR-sisakjának Youtube-csatornájára posztolt egy ízelítőt a futurisztikus művészettörténeti kalandozásból. A rövid videó kiválóan érzékelteti, milyen hihetetlen élmény lehet a sisakkal a fejünkön bolyongani a remekműről ismert, szomorkás hangulatú kávéházban.

Az artnet.com szerzője még azon is elmereng a lenyűgöző animáció kapcsán, hogy vajon ez jelenti a műélvezet jövőjét a 21. században?

Mintha ecsettel festett videójáték lenne Forrás: Origo

„Éjszakai csavargók menedéke, ha nincs pénzük szobára, vagy egyszerűen túl részegek ahhoz, hogy bárhol befogadják őket” – jellemezte testvére, Theo számára a helyet Van Gogh egyik levelében, és az elkeseredettséget szinte tapintani lehet a videóban is.

Maga a festő is feltűnik egy ponton, megidézve egyik híres önarcképét. Emellett más remekművei is felbukkannak a másfél perc során: a zongorán a Napraforgókat szúrhatjuk ki, az ablakon kilesve pedig a Csillagos éjszakában gyönyörködhetünk. Mindezt kizárólag vaskos, határozott ecsetvonásokkal ábrázolva, persze.