Ők nehezítik meg Csemer Bogiék dolgát

A grúz Nina Szublati a 60. Eurovíziós Dalverseny első elődöntőjében Bécsben. Az első tíz finalista Albánia, Belgium, Észtország, Görögország, Grúzia, Magyarország, Oroszország, Örményország, Románia és Szerbia.

http://www.origo.hu/itthon/20150519-elo-per
A grúz Nina Szublati a 60. Eurovíziós Dalverseny első elődöntőjében Bécsben. Az első tíz finalista Albánia, Belgium, Észtország, Görögország, Grúzia, Magyarország, Oroszország, Örményország, Románia és Szerbia. http://www.origo.hu/itthon/20150519-elo-percrol-percre-eurovizios-dalfesztival-2015-csemer-bogi.html
Vágólapra másolva!
Tudjuk, hogy óriási hibát követünk el azzal, ha ezt arra alapozunk, hogy kik voltak azok, akik minket minimálisan megmozgattak az Eurovíziós Dalfesztiválon. Ennek ellenére összeszedtünk hat számot, amik - legalábbis nálunk - jó eséllyel pályáznak arra, hogy szombaton megnyerjék a fesztivált. Hallgasson bele az angolok lötyögős dalába, a németek lehengerlő énekesnőjének számába, vagy érezze magát hangulatingadozásokkal küzdő tinivámpírnak a belga versenyzővel.
Vágólapra másolva!

Németország - Ann Sophie

A német Ann Sophie nagyon érzi a kamerát, állandóan mosolyog, amikor őt mutatják, emellett pedig nagyon érzi a színpadot is, vagányan lépked fel-alá. A száma is magasan kiemelkedik az Eurovíziós Dalfesztivál indulóinak unalmas tömegéből. A hangja nem túl erős és nem is valami izgalmas, viszont egy olyan mezőnyben, ahol a jellegtelenség inkább előny mint hátrány, még jól is jöhet neki, mert legalább nem riasztja el a szavazókat.

Anglia - Electro Velvet

Az angolok úgy is befértek ebbe az összeállításba, hogy a számukat legfeljebb egy sörreklámban tudnám elképzelni. Mégis eltér a legtöbb előadó dalától, így képes lehet némi izgalmat is csempészni a háromórás gigaműsorban. Előnyükre válik az is, hogy tök komolytalan a szám hangvétele, úgyhogy a sok szerelmes megfejtés után kifejezetten örömteli lesz, ha valaki emlékeztet, hogy az életnek nem kell feltétlenül egy nyomorúságos állapotnak lennie.

Szerbia - Bojana Sztamenov

A szerbek szerencsére bevállaltak egy olyan számot, ami igazán bunkóvá, de legalább szórakoztatóvá válik a végére. A telt énekesnőt is jó színpadon látni, ugyanis hatalmas energiával adja elő a Beauty Never Lies című számot. Korábban minden döntőben el lehetett egy-két olyan előadást csípni, ami egyáltalán nem vette komolyan magát, most legmesszebb Bojana Sztamenov merészkedett, ami azért elég szomorú. Bőven lehetett volna még fokozni.

Svédország - Mans Zelmerlöw

Az énekes, Mans Zelmerlöw állítólag harmadszor futott neki a dalfesztiválnak, mire összejött a nemzetközi részvétel. A Heroes-zal nem véletlenül tartozik az esélyesek közé, elég jól hozza a mostanában nagyon pörgő elektrohouse-t, emellett a háttérvetítés is az ő műsorában a legötletesebb: nemcsak villódzó fények és színes képek vannak, hanem például pacsizó pálcikaember is. Kivételesen azt mondjuk, hogy érdemes nézni.

Belgium - Loic Nottet

Meglepődve tapasztaltuk, hogy lekötött minket második hallgatásra Loic Nottet dala. Elég jól hozza a 2014-ben szintén nagyot ment 18+ belassult és sötét világát, de annál azért sokkal slágeresebb. Egy szuper tiniszám. Simán el tudnánk képzelni, hogy az egyik Alkonyat-filmben erre lépkednek lassítva a gimis vámpírok. Sőt, van olyan király a Rhythm Inside, hogy nem félnék visszanézni se a jelenetet, bár társaságban ezt azért kevesebbet hangoztatnám.

Lettország - Aminata

Oké, a lett versenyzőért lelkesedtünk már itt a Quarton. ebben a mezőnyben tényleg ő az egyetlen, aki kicsit is érdekes tud lenni. Aminata egyébként Rigában született, anyja félig orosz, félig lett, apja pedig Burkina Faso-i. A Love Injected 2014 egyik legnagyobb befutójának számító, szintén elég megosztó FKA Twigs dalait idézi, csak jóval könnyebben befogadható, nincs például olyan izzasztó produceri munka mögötte.

Ahogy az első elődöntőt, úgy a döntőt is élőben közvetíti az Origo. Kövessék velünk szombat este a háromórás, huszonhét versenyzős gigaműsort.