A Zeneakadémia nyert a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon

Chichago, Zeneakadémia, Werk, Hárfa
Vágólapra másolva!
A Zeneakadémia imázsfilmje Silver Hugo díjat nyert intézményi arculat kategóriában a rendkívül rangos Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyén, egyedüli díjazottként. 
Vágólapra másolva!

A Zeneakadémia Lisztérium "Ahol él a zene" című imázsklipje a Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyében, reklámfilm kategóriában bizonyult a legjobbnak a szerda esti díjátadó gálán.

Atmoszféra teremtés 40 másodpercben

A számos magyarországi televíziós csatornán, valamint a BBC-n, a Mezzón és a YouTube-on 2015 januárjában bemutatott spot elsődleges célközönsége az a fiatal és fiatalos kultúrafogyasztó réteg, amelynek érdeklődésén kívül esik a komolyzene, de nyitott az új, eredeti élményekre.

Alább önök is megnézhetik a díjnyertes klippet:

A film a Zeneakadémián születő zene katartikus erejét, a Nagyterem egyedi atmoszféráját kísérelte meg a rendelkezésre álló 40 másodpercben megmutatni.

A kisfilm formabontó kreatív koncepcióját Szabó Stein Imre kommunikációs igazgató, a film kreatív producere és a Zeneakadémia ügynöksége részéről Gács Róbert álmodta meg és Géczy Dávid rendezte.

Silver Hugo díjat ért

A szpot Kutrik Bence által komponált zenéjét az erre az alkalomra jelentősen kibővült, sorai közt több Junior Prima-díjas tehetséget tudó Musiciens Libres kamaraegyüttes szólaltatta meg, s a forgatásnak a Liszt Ferenc téri zenepalota közönsége is aktív részese lehetett.

A szpot nyerte a rendkívül rangos filmfesztivált Forrás: Zeneakadémia

A szpotot a Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál „televíziós reklámok–intézményi arculat" kategória legjobbjaként, Silver Hugo díjra tartotta érdemesnek a nemzetközi zsűri (a kategóriában más díjat nem osztottak ki az április 22-ei gálán).

Él a zene

„Ekkora elismerésre nem is számítottam, úgy értelmezem, hogy a nemzetközi közvélemény szemében új trendet nyitottunk a komolyzene kommunikációjában. Ez egy negyven másodperces novella-sűrítmény, tehát célirányos, soha nem a mindenség megfogalmazása a célja. Mindazonáltal természetesen a Zeneakadémia egészéből táplálkozik, sugározza a minőséget, és azt, hogy itt él a zene – mondta Szabó Stein Imre, a Zeneakadémia kommunikációs igazgatója.