A világ legdögösebb hegedűművésze koncertezik Magyarországon

Lindsey Stirling címlapi
Lindsey Stirling Performs at "One Night in Austin" at SXSW in Austin, TX on March 15, 2014.
Vágólapra másolva!
 A "dubstephegedűs" Lindsey Stirling lép fel az Arénában. 
Vágólapra másolva!

A több százmilliós YouTube-nézettséget és Billboard-listát vezető dalokat is magáénak tudó előadó a 2010-es America's Got Talent tehetségkutató műsorban tűnt fel, ahol egészen a negyeddöntőig jutott.

Stirling egy arizonai mormon közösségben nőtt fel, ahol klasszikus zenei nevelést kapott. Zenei világában a romantikus kelta népzene és a modern kor klasszikusai találkoznak a dance-szel és az elektronikus zenével.

Repertoárjában szerepel például Az operaház fantomja és a Trónok harca főcímének, valamint a Zelda, a Pokemon és a Skyrim számítógépes játékok zenéjének egyedi feldolgozása, valamint Michael Jackson és Rihanna dalai is.

Lindsey azonos nevű debütáló albuma Németországban, Lengyelországban platinalemez, Svájcban pedig aranylemez lett, és vezette a Billboard dance/elektronikus, valamint a klasszikus album listáját, a Billboard Top 200-as rangsorában pedig 22. helyezést ért el. 2014-ben jelent meg új, Shatter Me című albuma, ami rögtön a Billboard Top 200-as listájának második helyén nyitott.

Az világszerte telt házas koncerteket adó hegedűművész július 4-én, a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.