Bulizó Darth Vader szállta meg a Tatooine bolygót

Les Dunes Electroniques 2015
Les Dunes Electroniques 2015
Vágólapra másolva!
Ilyen a parti az űrkikötőben.
Vágólapra másolva!

A Les Dunes Electroniques sivatagi fesztivál - melynek videós összefoglalóját itt találod - amellett, hogy a hagyományosan szegényebb és elmaradottabb dél-tunéziai térségnek egy új modern perspektívát ad, azzal is dicsekedhet, hogy rendkívül exkluzív díszletek között tartották. A Csillagok háborúja epizódjának jó pár jelenetét itt forgatták.

A parti helyszíne Mos Espa volt, ami a kultikus Csillagok háborúja szériában egy hatalmas gengszterekkel zsúfolt űrkikötőként jelent meg. Itt nevelkedett Anakin Skywalker, a későbbi Darth Vader, majd itt nyerte meg a terepsikló versenyt is. A bűnözővezér Jabba pedig itt terpeszkedett egy hatalmas rezidenciában.

Páran újraélték a film jeleneteit Forrás: Kálló Peter / www.kallopeter.hu

Mos Espa körül ameddig a szem ellát mindenhol homokbuckák sorjáznak, ez volt a filmbeli buckalakók élettere. Nem csoda, ha ez a környezet, nemcsak az elektronikus zene megszállottjait és a különleges élmények keresőit, hanem a fanatikus Star Wars-rajongókat is messziről idevonzotta.

Homokbuckák, amíg csak a szem ellát Forrás: Kálló Peter / www.kallopeter.hu

A Les Dunes Electroniques fesztivál bátran használta ki a helyszín filmes történetét, hiszen az útbaigazító táblákon kívül még a bejáratnál is Csubakka mutatta az utat.

A Les Dunes Electroniques nem félt a filmes helyszínre hivatkozni Forrás: Kálló Peter / www.kallopeter.hu

A fesztivált egy francia-tunéziai vegyes csapat szervezte, és bár elég kicsi, a helyszín alapterülete nem túl nagy, a rendezvényt mégis sajátos és különleges hangulat hatja át.

Ilyen a helyszín éjjeli fényben Forrás: Kálló Peter / www.kallopeter.hu

Korábbi Tunéziai beszámolónkat és információkat a helyszínről itt olvashat.

Darth Vader a partizó tömegben Forrás: Kálló Peter / www.kallopeter.hu