Mintha bevették volna Kozsót a Metallicába

amaranthe 2015 címlapi
amaranthe 2015
Vágólapra másolva!
Ez jutott az eszembe, amikor az Amaranthe zenéjét először meghallottam. Azután persze rájöttem, hogy sokkal többről van itt szó.
Vágólapra másolva!

Április 5-én a Club 202-ben élőben mutatja be új lemezét, a Massive Addictive-et a svéd Amaranthe. A zenekart a szintén svéd Engel, és a finn Santa Cruz kíséri Budapestre.

Az Amaranthe egyik specialitása, hogy a 90-es évek popzenéjét vegyíti a death metallal. A másik, hogy három énekesük van. Jake E. és Elize Ryd dallamos énekét Englund Wilhelmsson extrém hörgős stílusa ellensúlyozza.

A három énekes egészen változatos stílust tud hozni Forrás: Amaranthe Official

Utoljára két éve a Stratovarius előzenekaraként jártak nálunk. Ott hallottam őket először. A popos dallamok és a death-es hörgések elegyét először nem tudtam hova tenni, de a harmadik számra megszoktam, és onnan egy csoda volt az egész produkció. Az Amaranthe szabályosan ellopta a show-t a főzenekar elől.

A Massiv Addictive már a harmadik Amaranthe lemez. Az első 2011-ben jelent meg, a második, a Hunger pedig 2013-ban. Az új album Dániában, Jacob Hansen stúdiójában készült. A Volbeat és az Epica is vett már fel itt lemezt.

„A Nexus világ körüli turnéja után leültünk és megegyeztünk abban, hogy egy olyan friss, sőt meghökkentő anyagot próbálunk összerakni, ami egyben megőrzi a minket jellemző hangzásvilágot. Az újságírók sokszor kérdezik, hogy tudnánk röviden, mondjuk három szóval jellemezni az albumot, és erre azt hiszem, a cím adja meg a legjobb választ: súlyos, addiktív és az utolsó hangjegyig Amaranthe” - mondta Olof Mörck gitáros.

Az új lemez súlyos, addiktív és az utolsó hangjegyig Amaranthe Forrás: Amaranthe Official

Ők melegítik be a közönséget

Az Engelt 2004-ben alapította az In Flames-ből is ismert Niclas Engelin. A modern death metalt játszó banda a Tue Madsen segítségével készült új, Blood Of Saints című lemezével érkezik Budapestre. A svédekhez a kiadó egyik friss felfedezettje, a finn Santa Cruz is csatlakozik: az alig 20 éves srácok a Skid Row és a Guns n' Roses-féle pörgős hard-rockot játsszák.

Az alig 20 éves tagokból álló finn Santa Cruz Forrás: Santa Cruz Official