Ezek most a legnagyobb magyar kedvencek

wellhello 2014
Vágólapra másolva!
Az Artisjus legfrissebb statisztikái alapján most megtudhatjuk, hogy melyek voltak a legnépszerűbb magyar dalok a téli szezonban. 
Vágólapra másolva!

Bár a Wellhello már 2014 nyarán megjelentette Rakpart című slágerét, azonban az leginkább a téli időszakban terjedt el és vált az egyik legnépszerűbb dallá. Diaz és Fluor párosa ugyanis nemcsak a YouTube magyar toplistát, hanem a MAHASZ rádiós, single és streaming listáját is vezeti, sőt az utóbbi két listán az Apuveddmeg című daluk a második helyen végzett.

Az elmúlt szezon legnépszerűbb előadója egyértelműen a Wellhello volt Forrás: Adam Temesi

A streaming lista érdekessége, hogy míg a streaming szolgáltatók népszerűsége egyre inkább nő, addig megfelelő statisztikai adatok nem állnak rendelkezésre. A tavaly még 14 dalt tartalmazó lista, idén háromra csökkent, amit az Artisjus azzal magyaráz, hogy bár a legnépszerűbb streaming szolgáltató, a Spotify adatai már szerepelnek a MAHASZ összesítésében, a magyar daloknak nem ad külön kiemelést, ezért azok aránya a kimutatásokban jelentősen visszaesett.

A Wellhellon kívül a Halott Pénz immáron négy dallal is felkerült a YouTube-listára, míg a Valami van a levegőben a rádiós és single listán is szerepel. Kis Grofó Mert a nézését, meg a járását című dala újoncként második helyen zárt, míg egy másik eddig listán nem szereplő dal, Horváth Tamás & Raul Akarlak téged című száma a harmadik helyre került.

Érdekesség, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is felkerült egy paródia a listára, méghozzá Pamkutya Jégvarázs videója, melynek eredetije ugyan vezette a nemzetközi lemezeladási listákat, hazánkban a TOP100-ba sem került be. Bár nem igazán érthető, hogy ezt az egy darab paródiát miért kell egy lapon említeni a többi dallal, amikor maga az Artisjus a korábbi években azt írta, hogy érdemes ezeket külön kezelni, különben egészen más zenei listák alakulnának ki.

A single és album toplistákon is kétszer szerepel Ákos, aki míg előbbin az Igazán és a Szinbád dalával hódít a 4. és a 18. helyen, addig a lemezlistán az Igazán a 3., a 2011-es Arénakoncert album pedig a 12. helyet foglalja el. Az kevésbé meglepő, hogy még mindig a Tankcsapda lemezeit veszik a legtöbben, azonban most "csak" az Urai vagyunk a helyzetnek című lemezük került a listára.

Az adatokból szemezgetve látható, hogy míg a YouTube-on egyre magasabb nézettséget kell elérni a listára kerüléshez, addig a single és albumlisták egyre több hasonlóságot mutatnak az internetezők ízlésével. Az Artisjus szerint ennek oka, hogy a rádiók is felfigyeltek az interneten hódító előadókra, míg azok hagyományos médiában való egyre erősebb megjelenése, pedig a netre vonzza a hallgatókat.

Még mindig a Tankcsapda lemezei a legkapósabbak Fotó: Szabó Gábor - Origo

A teljes 20-25-ös toplista az Artisjus Dalszerző blogján érhető el.

YouTube TOP 10:

1. Wellhello - Rakpart / 2. Kis Grofó - Mert a nézését meg a járását / 3. Horváth Tamás & Raul - Akarlak téged / 4. Halott Pénz - Valani van a levegőben / 5. L.L. Junior ft. Kenedi Veronika - Úgy szeretnék / 6. Wellhello - Apuveddmeg / 7. Kelemen Kabátban ft. Eckü - Maradjatok gyerekek / 8. Majka, Curtis, BLR - Belehalok / Jolly & Kis Grofó - No Roxa Áj / 10. Young G. Km. Ingni - Ami belefér

MAHASZ Rádió TOP 10:

1. Wellhello - Rakpart / 2. Newik Ft. Berkes Olivér - Good Bye / 3. Hooligans + Lofti Begi - Paradicsom / 4. Caramel - Még egyszer / 5. Ákos - Igazán / 6. Zséda - Hány percet élsz / 7. Compact Disco - Te meg én / 8. Mohamed Fatima - Ragyog szívem / 9. Rúzsa Magdolna - Nélküled / 10. Intim Torna Illegál - Örökké

MAHASZ Single TOP 10:

1. Wellhello - Rakpart / 2. Wellhello - Apuveddmeg / 3. GRB - Légypapír / 4. Ákos - Igazán / 5. Majka, Curtis, BLR - Belehalok / 6. Notár Mary - Mary Mix / 7. Honeybeast - A legnagyobb hős / 8. Hooligans + Lofti Begi - Paradicsom / 9. GRB - Nincs határ / 10. Halott Pénz - Valami van a levegőben

MAHASZ Album TOP 10:

1. Tankcsapda - Urai vagyunk a helyzetnek / 2. Dynamic - Csak a név számít / 3. Ákos - Igazán / 4. Rúzsa Magdolna - Dalok húrokra és fúvosokra / 5. Hooligans - Társasjáték / 6. Koncz Zsuzsa - Aréna 10 / 7. Budapest Bár - Délutáni csókok / 8. Caramel - Epicentrum / 9. Magna Cum Laude - Köszönet / 10. Kalapács - Enigma

MAHASZ Streaming TOP 3:

1. Wellhello - Rakpart / 2. Wellhello - Apuveddmeg / 3. Halott Pénz - Valami van a levegőben