Vágólapra másolva!
Zajlik az élet Conchita Wurst körül. Világhírű tenorkkal lép színpadra, mellette pedig ő lett a Life Ball arca is.
Vágólapra másolva!

A Life Ball a világ egyik legnagyobb jótékonysági rendezvénye, melynek célja az AIDS-betegek megsegítése. Az Eurovíziós Dalfesztivál tavalyi győztese Klimt Adéle Bloch-Bauer I. című aranytónusú festményét keltette életre, ezzel is kapcsolódva a bál idei tematikájához, a szecesszióhoz.

Conchita Wurst aranyszínű ruháját csaknem 13 ezer Swarovski kristállyal rakták ki, a díszítésen több mint 1200 órát dolgoztak. A ruhát a bécsi Kärntner Strassén található Swarovski bolt kirakatában állítják ki. A kirakatot 24 karátos arannyal díszítik, és a háttérben Flórának, a virágok és a tavasz istennőjének alakja tűnik majd fel.

Az idei plakáton az osztrák himnusz egy sora olvasható: "Heimat bist großer Töchtersöhne" (nagy fiaid hazája vagy).

A Life Ball idei poszterét az eseményt kísérő jótékonysági rendezvényen, az Aids Solidarity gálán árverezik el. A David La Chapelle fotós által készített tavalyi plakátfotó 180 ezer euróért (csaknem 55 millió forintért) talált gazdára. A bál tiszteletére az osztrák pénzverde aranyérmét bocsát ki, az értékesítésből származó bevétel fele az Aids Life egyesülethez kerül.

Placido Domingoval egy színpadon

Többek közt Conchita Wursttal is fellép a két világhírű tenor, Plácido Domingo és Juan Diego Flórez a bécsi Állami Operaházban az Eurovíziós Dalfesztivál ideje alatt megrendezett komolyzenei eseményen. A Popzene találkozása az operával (Pop meets Opera) nevű program május 17-én kezdődik, a Bécsi Filharmonikusok és az operaház művészei is fellépnek majd.

Az Eurovíziós Dalfesztivál ideje alatt, május 19. és 23. között pedig a bécsi tömegközlekedést használók Conchita Wurst hangján kapnak majd tájékoztatást. Az akció, a fesztivált beharangozó városi kampány része.