Szexi diáklánnyal könnyebben csúszik a komolyzene

ligeti macabre
Vágólapra másolva!
Mi kell ahhoz, hogy a kortárs komolyzenét minél szélesebb rétegek élvezzék? Egy miniszoknyás diáklánynak öltöztetett állati jó énekesnő, egy bevállalós karmester és a világ egyik legjobb zenekara.
Vágólapra másolva!

A londoni Barbican Hallban nemrég volt egy jó kis koncert, Sir Simon Rattle, a liverpooli fenegyerek dirigálta a pipec Londoni Szimfonikus Zenekart, és Barbara Hannigan, a szemtelen, dögös, hisztérikus, miniszoknyás-térdzoknis, szexi diáklányhacukába bújt koloratúr szoprán adta a show-t.

Szexi diáklánynak öltözve Forrás: theguardian / Simon Jay Price

Ligeti György Le grand macabre-jának egy szeletét (Mysteries of the Macabre, három ária az operából koncertszerű előadásra átdolgozva) énekelte, visította, hörögte, bugyborékolta, köpte a koloratúr halandzsát. Ilyet még nem láttak.

Ligeti György: Le grand macabre

Szereplői az európai irodalom- és operatörténet, sőt történelem – emblematikus figuráinak absztrakt képletei: Nekrotzar, a sírból életre kelt Nagy Macabre, egy korai halálfaló, aki épp készül elpusztítani a világot.
Piet vom Fass hivatásos alkoholista (foglalkozása borkóstoló), akit egy ideig nyereg alatt puhít Nekrotzar, mivel paripájaként alkalmazza.
Astradamors buggyant udvari asztrológus, Mescalina, a mágus felesége, a nimfomán varázslónők, Homérosz Kirkéjének vagy Ariosto Alcinájának kései leszármazottja, Go-Go herceg minden valaha regnált diktátor karikatúrája.
Két miniszterében kiröhöghetjük az összes politikai pártot és képviselőiket. Amanda és Amando illuminált szerelmespár. Van még egy Vénuszunk és egy Gepopónk, a Politikai Titkosrendőrség főnöke.