Vágólapra másolva!
A zsűri pontjai alapján a döntőbe jutott ma este Csemer Bogi, Szabó Ádám és Mujahid Zoli dala. A közönség pedig a Spoont szavazta be a döntőbe. Ezen a héten mi is pontoztunk, és más eredményre jutottunk.
Vágólapra másolva!

A középdöntőhöz érve egyre jobban kitűnnek az erősebb dalok és elfelejtetik velünk a nagy adagban kapott melléfogásokat. A közönségnek viszont még mindig megvan az ereje, hiszen a Spoon már másodszorra megy tovább a szavazatok által és ezzel be is jutottak a döntőbe. Még a végén meg is nyerik, hisz a közönségüknél már szinte tradíció a szombat esti sms küldős szavazás.

A mai produkciókat a Quart csapata is pontozta, majd hozzáadtuk a közönség pontjait és a végeredmény ezek összegéből született.

1. Antal Timi - Walk Up This Way

Kicsit módosítottak a dalon és akusztikusan kezdődött. Ettől azonban nekünk még mindig a 2000-es évek Avril Lavigne slágereire hasonlít. Antal Timi angol kiejtése továbbra is zavaró, és erre mindenképp jobban kéne ügyelni egy olyan versenyen, ahol a nemzetközi színtér a cél. A fellépőknek lehetőségük volt módosítani a színpadképen is, ám ezesetben minden maradt a régiben. Hatásvadász színpadkép, két dobossal, de legalább végre előkerült a basszusgitáros.

Quart pontszám: 24

Közönség pontszám: 8

Összesen: 32

Végre megérkezett a buliba a basszusgitáros is. Forrás: MTVA

2. Karmapolis - Time Is Now

A dal elején a zongora mögé száműzött frontember továbbra is küzd a hangokkal, gyakorlatilag folyamatosan hamis. A Time is now fülbemászó refrénje sokkal jobban szólna, ha nem lenne ének benne. Bár ez nem egy énekverseny, de ez mindenképp kemény falat a frontembernek. Csiszár szerint trendi és egyedi (Mi más lenne?!), Pierrot szerint friss és egyszerre múlt idéző, de nem ez az a dal, amivel tovább lehetne jutni.

Quart: 24

A Karmapolist jövőre is visszavárják. Forrás: MTVA

Közönség: 6

Összesen: 30

3. Tóth Vera - Gyémánt

Verát úgy tűnik tényleg nagyon megviselte a kommentelők véleménye, és lecserélre korábbi kék estélyi ruháját. Reméljük a mi véleményünkön nem sértődik meg túlságosan, de kisfilmjében először azt mondta nem baj, ha a Skyfallhoz hasonlítják a dalát, majd néhány másodperccel később úgy folytatja, hogy "Én arra törekszem, hogy egyedi legyek!". Akkor most melyik?!

Mi még most sem szerettük meg ezt a Skyfall koppintást. Hiába énekel Tóth Vera bravúrosan, neki sem kéne megvédenie ezt a dalt, ami szövegében is annyira sablonos, mintha korábbi magyar slágerekből másolgatták volna össze. Vera ezzel a Gyémánttal csak akkor nyerhetné meg az Eurovíziót, ha szakállat növesztene.

Quart: 24

Közönség: 7

Összesen: 31

Hiába a fantasztikus hang, ez még mindig egy dalverseny. Forrás: MTVA

4. Mujahid Zoli - Beside You

Az angol kiejtési versenyen ez a dal sem jutna a döntőbe, de erről sikeresen eltereli a figyelmünket a még mindig vicces öltözék. Egy szóval erőltetett az egész, a sablonoknól összerakott dalszöveg a fáklyák ellenére sem hívható egy tüzes dalnak.

Quart: 22

Közönség: 7

Összesen: 29

Ezt a ruhát még mindig nem értjük. Forrás: MTVA

5. Spoon - Keep Marching On

Ez még a múltkorinál is rosszabb volt. A frontember hangja sokszor megremegett és hamis volt. Nagyon koncentrálnak a gitározásra, de minek amikor csak az ének élő. Továbbra sem értjük miért kell eröltetni a hangszereket, ha nem lehet élőben játszani?! (erről korábban a Passed interjúban írtunk) A Keep Marching On a dal közben sokszor annyira vérszegény volt, hogy azt hittük vége van, Csiszár Jenő szerint ez azonban egy profi produkció volt, sőt Rákay Phillip szerint is teljesen rendben volt...biztos, hogy ők egy másik moziban ültek.

Quart: 16

Közönség: 8

Összesen: 24

A plüssmacis fiúk. Forrás: MTVA

6. Szabó Ádám - Give Me Your Love

Szabó Ádám, mint évek óta visszatérő versenyző egészen biztosan a legnagyobb fejlődést tudhatja magáénak a műsorban. A két évvel ezelőtti dobozon lépkedő, harmonikás versenyzőnek köze nincs régi önmagához. Stabil hangon énekel egy átlagos pop dalban. A Give Me Your Love nem érint meg bennünket, képtelenség elvonatkoztatni a bugyuta szövegtől, de legalább korrekt módon összerakták a produkciót. A műsor történelmi pillanata is elérkezett, Pierrot először adott 10 pontot az elmúlt 4 hétben.

Quart: 26

Közönség: 7

Összesen: 33

Szabó Ádám rengeteget fejlődött az elmúlt években. Forrás: MTVA

7. Panktastic! - Kicsi a világ, de nagy világ

A Pankastic! dalában meg volna a lehetőség, hogy európai szinten versenyezzünk vele, főleg a magyaros elemek miatt, de a Kicsi a világ, de nagy világ még mindig egy olyan dal, amiben nem történik semmi. Továbbra is a szóló a legerősebb rész.

Quart: 24

Közönség: 7

Összesen: 31

A Punkastic zenéjében volna lehetőség, csak nem ezzel a dallal. Forrás: MTVA

8. Csemer Bogi - Wars For Nothing

Az előadásmód ízléses, a dal szépen építkezik és még mondanivalója is van. És akkor nekünk itt akár véget is érhetne a verseny, mert mi őt küldenénk Bécsbe.

Quart: 36

Közönség: 9

Összesen: 45

Csemer Boginak kiváló esélyei vannak a győzelemre. Forrás: MTVA

9. New Level Empire - Homelights

Zola akármennyire koncentrál még mindig bizonytalan és hamis a hangja élőben. Egyértelműen a tavalyi daluk sikerét próbálják újra meglovagolni, de ez csak árnyéka a The Last One-nak.

Quart: 24

Közönség: 8

Összesen: 32

A New Level Empire új dala, a tavalyi The Last One-ra emlékeztet. Forrás: MTVA

A Quart pontjai alapján első helyen továbbjutott Csemer Bogi. A második Szabó Ádám, a harmadik helyen pedig holtversenyben Antal Timi és a New Level Empire. Akit nagyon sajnálunk, az Tóth Vera. Viszont mi már az elejétől a dalverseny mellett tettük le a voksunkat és nem a tehetségkutatás mellett, úgyhogy fájó szívvel, de ezt a drágakövet mi elengedjük.