Meghalt Pingiczer Csaba

Pingiczer Csaba FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása próba SZEMÉLY színész színpadi jelenet FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása próba SZEMÉLY színész színpadi jelenet Győr, 2014. március 12.
Pingiczer C
Győr, 2014. március 12. Pingiczer Csaba (k) András szerepében Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművének főpróbáján a Győri Nemzeti Színházban 2014. március 12-én. A darabot március 15-én mutatják be Bezerédi Zoltán rendezésében. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Vele született szívbetegségben, 32 éves korában, hétfő éjjel meghalt Pingiczer Csaba, a Győri Nemzeti Színház társulatának tagja. A színház saját halottjának tekinti.
Vágólapra másolva!

Forgács Péter igazgató az MTI-nek elmondta, hogy a színész gyermekként került a társulathoz, a színházban nőtt fel, szülei is ott dolgoztak. Személyében egy meghatározó, okos, jó humorú és szeretetteljes embert veszített el a művészvilág és közönség.

Játszott többek között William Shakespeare A windsori víg nők című vígjátékában, ahol Keszeget alakította, a 80 nap alatt a Föld körül, a Hajmeresztő és a Június című darabokban.

Pingiczer Csaba András szerepében Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművének főpróbáján Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Pingiczer Csaba 1982. szeptember 8-án született. A színház honlapján olvasható sorok szerint "most már minden szerepe olyan marad, mint Phileas Fogg, nem fogja eljátszani..."